Нашите препоръки

Блясъкът на красивата коса

Една вълнуваща серия от продукти

Още с пристъпването на ноември, когато есента още не си е тръгнала с всички онези красиви цветове, с които ни обгръща, усещаме, че празничният сезон е само на няколко седмици разстояние. Сезон, в който партитата са по-уютни, по-пищни и по-бляскави. Готови сме да извадим всички дрехи с пайети от гардероба си, за да танцуваме под светлините на нощта. Но пък защо трябва да чакаме специален повод, когато можем да се насладим на всеки един миг, когато можем да танцуваме и под слънцето. По-ярко се отразява то в очите, в дрехите и най-вече в косата ни. Защото дори и най-перфектният тоалет няма да изглежда добре, ако не сме се погрижили за прическата си. И няма нужда тя да е сложна, по-важно е самата коса да бъде здрава, плътна и леко стилизирана.

Всички момичета знаят, че пътят към нея е с правилната грижа и точните продукти. А ние ги открихме в лицето на серията Metal Detox на L’Oreal Professionnel Paris, защото част от продуктите в нея са създадени за ползване у дома. Серия, която е много подходяща за боядисана коса, както и при изсветляване и балеаж. Именно тя се сблъсква много повече с накъсване, сухота и неравномерен цвят с течение на времето. Оказва се, че това се дължи на метала, отложен вътре в самия косъм. При всяко миене той се натрупва, поради факта, че дори най-чистата вода може да бъде претоварена с метал.

Затова екипът на L’Oreal Professionnel Paris разработва протокол с молекулата гликоамин, достатъчно малка, за да достигне до този метал и да го неутрализира. Част от този протокол са именно продуктите, които можем да ползваме у дома – антиметален крем-шампоан и предпазваща маска, които защитават косата и запазват жизнеността на цвета, поне до следващото боядисване. Те предотвратяват натрупването на вредните метални частици, а ние имаме красива и бляскава коса, която обичаме да оформяме на леки и закачливи вълни.

Можем да кажем, че и шампоанът, и маската са с нежна и кремообразна текстура, след която усещаме косата си много по-лека и мека. А междувременно глезим сетивата си, защото в аромата им се усещат нотки на цитрус и любимия ни мускус.

Това обаче не е всичко, защото сега серията е допълнена от невероятно олио. Май точно това чакахме. Точно тази финална стъпка след отмиване, от която добавяме няколко капки в дланите си, за да разнесем по краищата. Олиото прави косата още по-плътна, лесна за оформяне и защитена от пресата или сешоара, без които не можем. И, разбира се, още по-бляскава и готова да се отразява ярко под слънцето.

С подкрепата на L’Oreal Professionnel Paris