Нашите препоръки

Време е за парти на терасата. Време е за Johnnie Blonde!

Плахо животът се върна към нормалния си ритъм. Всички видове заведения и забавления работят, но по една или друга причина все още не са опция за част от хората. Някои още си чакат ваксината, други се страхуват от контакти с хора с неясен здравен статус, трети просто вече са отвикнали да излизат по барове, след продължителното седене у дома. Има обаче най-различни начини да бъдем заедно, а вече и времето е на наша страна. Освен това безспорен плюс е сами да изберем компанията си, вместо да разчитаме, че и останалите посетители ще са "на нашата вълна".

Слънцето напомни за себе си, а какво по-хубаво от това да го споделим с приятели? Дойде време да си спомним какъв беше първоизточникът на всички онези закачки за птичките и пчеличките. А възможностите да разменяме шеги с приятели ще стават все повече.

Небрежно парти на терасата в събота например? Записваме се!

Да бъдем с широкополи шапки, да пием коктейли с дебели резени портокал, да се смеем, да се порадваме на слънцето, после да го изпратим, да си направим селфи или обща снимка на залез и... да проверим, умеем ли все още да се забавляваме до сутринта. А ако не ни се правят подобни експерименти – да сме по леглата още преди полунощ, доволни от богатия на емоции ден.

Така си го представяме. Дори знаем кои са задължителните елементи за едно наистина топло, весело, приятелско и еуфорично парти. Ето ги:

Терасата

Да, не е изненадващо, че не може да има парти на тераса без тераса. Въпреки че винаги може да се импровизира – градина, покрив, поляна на Витоша, Панчаревското езеро, Южния парк... Но да се съсредоточим върху идеалния вариант – имате просторна тераса, която може да побере най-близките ви приятели, плюс поне две табли – една с коктейли и една с нещо свежо за хапване.

Украсата

Не организирате кръщене на престолонаследник или виенски бал, така че по-спокойно с украсата. Няколко балона ще свършат работа. Особено ако направите малък трик преди надуването – трябват ви само пакетирани бонбони от по-дребните. Сложете във всеки балон по 3 – 4 бонбона, след това ги надуйте. Така всяко спукване ще носи по-скоро радост, отколкото разочарование, защото ще хапнете бонбон или ще почерпите някого с него. Това е "олекотена" версия на пинятата, която идеално отговаря на "лекото" парти на терасата.

Музиката

При събиране на тесен кръг приятели въпросът с музиката понякога може да е високорисков. Всеки иска да пусне това, което му е любимо или му се слуша точно в този ден. Вариантите са няколко – може предварително да подготвите плейлист и да направите уточнението, че музиката не подлежи на коментар. Ако имате доверие на някого, че ще уцели вкуса и настроението на всички присъстващи, или имате професионален диджей/селектор в компанията, защо не го "назначите" за събирането. Така и вие няма да имате ангажимент, а той или тя ще си направи малка репетиция в очакване на следващото парти зад пулта. Разбира се, остава опцията всеки да има право да си пуска нещата, които му се слушат, но това крие множество рискове, знаем дори за провалени партита след скарване за музиката.

Коктейлите

Без тях не може! Има милиони рецепти и най-различни майсторски трикове, но за 10 – 12 души излиза доста неизгодно да се предвидят множество опции, а и питието също е обединяващ фактор – нека изживяването по време на вашето парти да е еднакво силно (и вкусно) за всички гости. Има едно абсолютно перфектно предложение, което спокойно може да се превърне във вашия запазен стил. Приятелите ви вероятно дълго ще говорят за изненадата и стила, който им предлагате. 

Време е за Johnnie Blonde

Запознайте се с Johnnie Blonde – новия ви приятел от семейството на Johnnie Walker, който идва да разчупи уиски стереотипите.

Johnnie Blonde е иновативен уиски бленд, отлежал в бъчви от американски бърбън, което носи мекота и сладост. Идеята му е да бъде по-желан за новата генерация уиски консуматори, които обичат свежи летни коктейли и по-меки и пивки алкохолни напитки.

Напълнете високата чаша с лед, добавете уискито и газираната напитка. Украсете с резен портокал и ето – имате си вкусна свежест в чаша. Може да го консумирате и чисто, разбира се, вкусът му е балансиран, кремообразен и мек, със сладки нотки на ванилия и подправки.

Ароматът му също е зашеметяващ – ще усетите крем ванилия с карамелизирана захар, балансиран с леки пиперливи нотки и аромат на свежи горски плодове. Мммм, чудесно парти!