Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Детските приказки на Валери Петров оживяха с нови чудни илюстрации!

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Не едно, а четири събития в българската илюстрация се случиха съвсем наскоро. Зад илюстрациите на новите издания на „Пук!“, „Копче за сън“, „В лунната стая“ и „Меко казано“ (издателство „Колибри“) на Валери Петров стоят четири талантливи момичета – Мила Янева-Табакова, Мария Налбантова, Росица Ралева и Люба Халева.

И четирите художнички имат много ярък авторски стил, а книгите са „блестящ съвременен пример за артистизъм, въображение и сръчност, подчинени на духа и смисъла на приказките“ (Кирил Златков).

Разгледайте някои от илюстрациите в галерията, а кориците на четирите книги можете да видите по-долу. Какво по-хубаво нещо за дете (и не само!) – по една приказка от Валери Петров за всеки сезон!...

„Копче за сън“ е с илюстрации на Мария Налбантова.

— Миш, Миш, Миш,
време е да спиш —
целият квартал
вече е заспал:
спинкат стъпалата,
спинкат перилата,
асансьорът спинка,
спрял като картинка.

 

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.