Неделен книжен клуб

„Коледният случай на детектива Филип“ - подарете приключение на вашите деца

Българските творци Сотир Гелев и Пенко Гелев  се завръщат с необикновена приключенска история

Честно да ви призная, за мен по-добър подарък от книга няма! Затова нямам търпение и тази Коледа да подбера на-подходящите заглавия за моите близки. С особено старание признавам избирам детските книги, но благодарение на новината от издателство „Ентусиаст” тази година знам, че имам най-подходящата приключенска история за тях!

„Коледният случай на детектива Филип“  е новата съвместна книга на популярните български писатели, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко Гелев.

Тази чудна история започва с изчезването на стотици котки в града, което си е същинска мистерия. През това време детективът и неговият помощник, кучето Дарвин, скучаят в работния си кабинет. Хули, котката на известната актриса Доли Блу, също е в неизвестност. Силно разтревожена за любимото си животно, дамата наема Филип и Дарвин, които веднага се заемат със случая.

Ситуацията се оказва много по-заплетена от очакваното. Филип, Дарвин и още един техен съучастник (кой е той, предстои да разберете) започват разследване, което ще ги въвлече в опасно приключение. Ще успеят ли да спасят себе си, Коледата, а и целия свят?

Премиерата на книгата ще се състои на 26 ноември от 11:00 ч. в Книжен център „Гринуич“.

Авторите на тази книга са подкрепени от Национален фонд „Култура“.

Сотир Гелев и Пенко Гелев са едни от най-нетрадиционните и оригинални български творци. Освен писатели, автори на комикси, художници и илюстратори, те са създатели на анимационни филми, представени на различни кино фестивали във и извън България.

Двамата са  са носителите на редица литературни отличия – националната награда „Константин Константинов“, „Златен лъв“, награда „Перото“, „Христо Г. Данов“ и др. Под логото на „Ентусиаст“ излизат заглавията им „Приспивни песни за феи и чудовища“, „Как Лора се научи да брои до десет“ „Виола“, „Защо госпожица Дора се научи да пече курабийки“ и поредицата за Илийчо и Август.