Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

"Лешниковата гора" – приказка, от страшните

"Лешниковата гора" – приказка, от страшните
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Обичам приказки, страшните – още повече. Затова, когато ме попитаха в една книжарница коя книга искам, посочих  – "Лешниковата гора" от Мелиса Албърт.

Това е една съвременна приказка, показваща някои тъмни страни на това да си приказен герой, при това - от лошите. Приказка, показваща ограниченията и капаните, които съществуват в един въображаем и вълшебен свят, както и тънката граница между реалност и измислица, която не бива да нарушаваме.

Същевременно, това е и приказка за избора, за истинското родителство и за силата на любовта между майка и дъщеря, която е способна (подобно на тази в "Пинокио") да превърне една зла принцеса в истинско момиче от нашия свят, ценящо малките моменти на истинското щастие, това да си желан и да имаш семейство.

Интересна и хубава история, която би станала дори още по-чудесна, ако авторката й беше по-добра с думите ...

 

Де юре Селина Йонкова е зрял човек с деца и внуци, забележително умни и красиви при това! Ако някой оспорва това твърдение, е готова да води пунически войни. Желае им от цялото си сърце да са щастливи и никак не обича да се намесва в живота им, защото смята, че големите хора трябва да са самостоятелни. Затова и не обича да й казват кое и как се прави. Дори да прави грешки, те са си нейни и някои о...