Неделен книжен клуб

Любовта ще те намери

“Любовта е разнолика и се случва по разнообразни начини. Никой никога не знае кога идва и дали няма да си отиде. По-често появата й е внезапна, но понякога тихо расне. Да вярваш, че си роден за обич – да даваш щедро и да

Любовта ще те намери

Красива приказка за пораснали. Приказка за търсенето на любовта... Как, кога, къде и дали ще я срещнем? Задавайки въпросите, тя не ни да дава нито еднозначни, нито универсални отговори. Такива не съществуват. Затова, защото “Любовта е разнолика и се случва по разнообразни начини. Никой никога не знае кога идва и дали няма да си отиде. По-често появата й е внезапна, но понякога тихо расне. Да вярваш, че си роден за обич – да даваш щедро и да не се свениш да приемаш..." Такова е посланието на “Любовта ще те намери” – книга, в която думите са пестеливи, а илюстрациите – красиви и запомнящи се.

Прекрасно разказаната и нарисувана от Деница Бояджиева история е отпечатана в специално бутиково издание с твърда луксозна корица в мини формат (207 мм x 173 мм). Книжката е с ограничен тираж и е издадена на два езика, български (“Любовта ще те намери”) и английски (“Love will find you”). Държа да отбележа, че това не е книга, която можете да откриете по книжарниците. Затова пък можете да я поръчате онлайн и да я получите в дизайнерска опаковка, изработена специално за тази цел.

И понеже думите понякога наистина не стигат, а едно изображение казва колкото хиляда думи, ето още нещо, на което непременно искам да обърна внимание. Издателите са направили видео клипче, замислено като трейлър на книжката. Забавна и умна игра с думи и илюстрации, озвучена с едноимената песен на Даниел Джонстън “True Love Will Find You In The End”. Всъщност песента не е в оригинал, а е нежно и непретенциозно изтананикана от авторката на книгата – факт, който придава една неповторима автентичност на изпълнението, а и на цялото видео. Резултатът е очарователен – убедете се сами!