Неделен книжен клуб

Мишел Обама на 60: "Успехът не се брои, ако не си го постигнал по честен начин"

"Един от най-важните уроци, с които израснах, е винаги да оставам вярна на себе си."

Мишел Обама на 60: "Успехът не се брои, ако не си го постигнал по честен начин"

Снимка: Netflix

Тя е една от най-вдъхновяващите жени на планетата, общественичка и защитничка на правата на жените и момичетата в САЩ. Съпруга на  44-ия президент на САЩ и майка на две дъщери, Мишел Обама днес стана на 60.

За нея казват, че е жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чийто път вдъхновява милиони момичета да направят това.   

 

"Един от най-важните уроци, с които израснах, е винаги да оставам вярна на себе си и да не допускам някой да ме разсее от целите ми. Когато чуя негативни коментари, не инвестирам енергия в тях, защото знам коя съм."

***

"Никога не съм бягала от клас. Обичах да имам отлични оценки, да бъда умна. Обичах да бъда винаги навреме. Мислех, че да си умен, е най-готиното нещо на света."

***

"Аз съм пример за това какво могат да постигнат момичетата, ако още от началото на живота си са обичани и подкрепяни от хората около себе си. Бях заобиколена от невероятни жени, които ме научиха на тиха сила и достойнство."

***

"Трябва да гласуваш, гласуваш, гласуваш. Това е начинът, по който вървим напред. Така постигаме прогреса за себе си и за страната си."

***

"Не можем да си позволим да не образоваме момичетата и да не дадем на жените властта да достигнат до това, което искат."

***

"Успехът не се брои, ако не си го постигнал по честен начин."

***

"Невинаги животът ви ще е удобен. Не можете да разрешите всички проблеми в света. Но не подценявайте собствената си важност, историята ни е показала, че куражът е заразен."

***

"Успехът е значим и сладък, когато си го постигнал сам."

***

"Не се страхувай да поискаш помощ. Никой не е преминал през колежа сам."

***

"Има много каузи, заради които саможертвата си заслужава. Има още много история, която трябва да се създаде!"