Неделен книжен клуб

Многото таланти на Дейвид Духовни, за които не подозирахме

Духовни издава роман за лудостта, която отключваме в пандемията

Многото таланти на Дейвид Духовни, за които не подозирахме

Снимка: Randy Holmes/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Помните ли Дейвид Духовни? Актьорът от "Туийн пийкс" и „Досиетата Х“ развива разнородните си таланти. Той издаде нов роман - The Reservoir - за ветеран от Уол Стрийт, който е поставен под карантина с коронавирус. В това време обаче героят изпада в интересно състояние между лудостта и просветлението за това къде го е довела митичната му слава.

Книгата от сега се радва на голям интерес в САЩ, нищо че ще бъде пусната на пазара чак на 7 юли. Започнаха предварителните продажби за романа, а първите поръчани бройки, ще бъдат с автограф от Дейвид Духовни.

Той издава и романа “Truly Like Lightning”, по който се работи да се снима сериал. Дейвид Духовни е доказан писател, продуцент и режисьор, освен че изгря като актьор.

Талантите му обаче не спират до тук. Дейвид Духовни свири с рок групата си Gestureland и записват нов албум. След първите два албума, които са по-философски и като „научен проект“ - по думите на Духовни - за бандата как се пише музика и как се стиковат членовете, песните в новия албум са отражение на това къде се намира Духовни сега в живота си.

„Ето как се случва с музикантите: пишеш песни, които най-накрая събираш смелост да издадеш в албум, да се покажеш. Ако те харесат, имаш една година да запишеш втори албум. И изведнъж песните ми свършиха. Така си дадох много време, докато създам достатъчно качествени песни за новия албум, без да бързам“, каза Духовни за новия музикален проект. Все още няма дата кога компилацията от нови песни ще бъдат готови.