Несесер

14 прически с бретон – най-големият тренд при косите този сезон

Какви са неговите предимства?

14 прически с бретон – най-големият тренд при косите този сезон

Дженифър Лопес

снимка: @Chrisappleton1

Новият сезон често ни вдъхновява да променим нещо в прическата си – понякога драстично я скъсяваме, друг път сменяме цвета й, но далеч по-внимателно подхождаме с решението да си направим бретон. Причината е, че често неговото поддържане може да бъде истинско предизвикателство.

Ако все пак някоя от вас иска да се престраши и да промени нещо в косата си, може да си направи филиран бретон, който се завръща сред тенденциите този сезон. Виждаме го при знаменитости като Дженифър Лопес и Дакота Джонсън, както и все по-често в Инстаграм фийда си.

Той придава една въздушност на косата и лесно може да бъде разделен в средата или да бъде изместен на една страна. Освен това е добър вариант, ако сте решили да си пускате онзи плътен и равен бретон, който има нужда от далеч повече грижи и по този начин лесно ще го контролирате при стилизиране, дори и с помощта на аксесоари. Предимствота на филирания бретон е, че е подходящ при всякаква форма на лицето и носи онова бохо вдъхновение от 70-те, което се прокрадва отново и в гардероба ни за топлите месеци.

Въпреки това доста по-добре стои на по-дълга коса или на каре, което е с дължина около раменете. Филираният бретон обаче също изисква стилизация, като най-лесно ще е да напръскате на мокра коса спрей за обем, след което с помощта на кръгла четка да го изсушите с леко огъване. На финала само разрошвате леко с пръсти, за да му придадете този небрежен ефект, който го отличава. Останалата част от косата можете да оставите пусната на леки вълни, или да приберете в опашка или кок.

 

27 идеи за семпла и елегантна прическа