Несесер

28 идеи за лунен маникюр

Лунният маникюр се смята за първия дизайн за нокти в света

Лунният маникюр се смята за първия дизайн за нокти в света. Появил се е през 20-те години на XX век, след като ръкавиците са спрели да бъдат задължителен аксесоар от дамското облекло и с появата на първите цветни лакове за нокти. Всъщност жените са започнали да го носят и за да покрият по-замърсените части от ноктите си – връхчетата, които някога са били предпазвани от ръкавиците.

Името му идва от формата – при лакирането се оставя празно пространство във формата на полумесец в основата на нокътя. В последните години отново се завръща сред тенденциите като минава през различни трансформации, разбира се. И след като сега отново сме в 20-те, нека се поглезим с елегантен маникюр, вдъхновен от култовия дизайн.

Развихряме въображението си и използваме празното пространство на ноктите, за да създадем различни форми – класически полумесец, цяла сфера (боядисвайки единствено връхчетата на ноктите) или други геометрични форми. Можем да се разнообразим и като изберем различни форма за всеки нокът, но използвайки за баланс само един цвят.

 

24 идеи за маникюр с малки изящни точки