Несесер

3 растения, които наистина помагат срещу целулита

Съставките, на които се доверяваме

3 растения, които наистина помагат срещу целулита

Снимка: Pexels

Целулитът е добре познат на всяко момиче, защото може да се появи независимо от възрастта и фигурата ни. Дори през зимата да сме го позабравили, скрит под чорапогащници и палта, обличайки банския, набързо си припомняме за него. За щастие, има начин да се отървем от целулита и да предотвратим появата му, но това не се случва само отвън - с масажи, кремове и бабини рецепти (колко още ще се мажем с оцет, доматено пюре и канела преди да разберем, че не е ефективно?!). С него можем да се справим най-вече отвътре, като дадем на тялото си любов с правилната храна, достатъчно движение и с малко помощ от природата.

Фитотерапията Cellulite Control на Nature’s way ни дава точно този тласък, от който се нуждаем в борбата си срещу целулита това лято. Достатъчно е да приемаме по една капсула от програмата сутрин и вечер. А ето и съставките супергерои, на които се доверяваме.

Готу кола 

Растението ни идва на помощ чак от далечната Югоизточна Азия. Там е добре познато още от древността и е използвано в аюрведа рецепти и в древната китайска медицина. Ценим го заради неговото противовъзпалително действие, спомага за бързо заздравяване на рани и белези и регенериране на тъканта. Стимулира синтеза на 3 вида колаген и хиалуронова киселина, вещества, които кожата ни обожава. В резултат от всички активни съставки в готу кола, натрупването на мазнини под кожата намалява и по този начин пазим целулита на разстояние.

И още...


Бодлив залист

Можем да го срещнем в гората, ще го разпознаем лесно по бодливите листенца и червените плодчета. За хранителна добавка обаче се използват корените му, богати на вещества, стимулиращи отделянето на течности. Това го прави добър диуретик, венотоник и мощен съюзник в борбата ни срещу целулита. Той намалява задържането на течности и остатъци от мастен разпад под кожата, а освен това има и антиоксидантно действие. Също помага за поддържането на по-високи нива на хиалуроновата киселина и поддържа съединителната тъкан на кожата хидратирана, което спира хидрофобните мастни молекули за проникват в нея и да образуват целулит.

Има още...


Див (“конски”) кестен

Виждаме го всяка пролет как разцъфтява в парковете и по софийските улици, но не сме и подозирали за тайните сили, които се крият в семената му. Те съдържат вещества с противовъзпалително, вазопротективно и съдосвиващо действие, които вършат чудеса за вените на краката. Съдържат и мощни антиоксиданти, на които се доверяваме за заздравяването на капилярите, защото именно през отслабените им стени могат да изтекат флуиди и да предизвикат поява на целулит.

С подкрепата на Nature's Way