Несесер

4 лесни стъпки за почистване на грим с мицеларна вода

Правилното почистване на грима е много важна част от грижата за кожата

Кожата ежедневно е изложена на неблагоприятни външни условия като замърсен въздух, смог и прах. Освен това се сблъсква със свободни радикали, UV-радиация, стрес и температурни промени. Начинът ни на живот и хранене също се отразяват на кожата. Грижата за кожата започва с правилното почистване с подходящия продукт. Мицеларна вода Sensibio H2O на Bioderma направи истинска революция в почистването на грима. [[quote:0]] Тя е нежна към кожата, не дразни очите и идеално отстранява замърсявания и грим, дори водоустойчив. Благодарение на мицеларната технология, замърсяванията по кожата са захванати от мицелите като магнит и остават върху памучния тампон. Така кожата е подготвена за нанасяне на подходяща грижа и грим през деня, а през нощта може оптимално да се възстанови по време на сън.

А ето и лесните стъпки, които да следвате за да почистите правилно грима си.

Стъпка 1: Използвайте памучен тампон, напоен с мицеларна вода, и избършете червилото от устните си.

Стъпка 2: Нежно почистете околоочния контур. Най-добре е да отрежете кръглия памучен тампон наполовина и да поставите полу-кръга, напоен с мицеларна вода под очите си. При затворени очи нежно избършете с друг тампон с мицеларна вода грима от горните клепачи по посока отгоре надолу. Движенията трябва да са нежни, внимателни, с подходящата сила, без да протриват кожата. Използвате колкото памучни тампони е необходимо до пълното почистване на грима. Мицеларната вода се справя дори и с водоустойчива спирала. Почистването на околоочния контур включва и веждите.

Стъпка 3: Постепенното почистването на лицето става с нежни кръгообразни движения отгоре надолу. Започнете с челото, преминете към скулите, носа и завършете с брадичката. Почиствайте докато последният памучният тампон остане чист. [[more]] Стъпка 4: Накрая почистете шията и деколтето си. Не пропускайте тези зони, за които трябва да се грижим така, както за лицето си. Често те издават признаците на стареене.

След като кожата е идеално почистена и освежена, нанесете серум и/или дневен крем според типа кожа.

Вижте и видето по-долу, което ще ви бъде полезно за усъвършенстването на всички стъпки за правилно почистване на грима, което е много важна част от ежедневната грижа за кожата.

С подкрепата на BIODERMA