Несесер

4 маски за лице с диня и пъпеш за лятото

Сезонните плодове озаряват и подмладяват кожата

Динята и пъпешът попадат в списъка със свежи летни плодове, които са от полза не само за здравословното хранене, но и за домашната козметика. Те могат да осигурят по-добра хидратация на кожата през лятото, като я правят по-мека и устойчива на външните влияния.

Освен че съдържа над 90% вода, динята притежава и други полезни съставки като витамини и антиоксиданти, а ликопенът в нея е причина за подмладяващото действие, с което е известен този плод. Пъпешът пък подхранва и омекотява кожата, а витамините Е, К и С в него съдействат за заздравяването и детоксикацията й.

Маска за суха кожа с диня

Лятото е времето, в което на сухата кожа трябва да се обърне специално внимание, за да се избегне усещането за стегнатост и дехидратация. Маската, която бързо можете да си спретнете в домашни условия и която ще допринесе за справянето с проблема, е точно тази, която включва и диня. 

Смесете 4 с.л. динен сок с 1 с.л. зехтин и 1 жълтък. Нанесете върху лицето и шията, оставете да подейства 40 минути и след това измийте с хладка вода.  

И още...


Диня и краставица за свежа кожа

Ако случайно сте забравили за слънцезащитния крем на лицето и слънчевите лъчи са ви дошли малко в повече, е време да освежим кожата и да й помогнем да се възстанови. Тук на помощ идва домашната маска с диня и краставица.

Пасирайте равни количества диня и краставица до получаване на хомогенна смес. Нанесете маската за 20 минути, докато кожата поеме полезните вещества, а след това изплакнете с хладка вода.

Хидратираща маска с пъпеш

През лятото кожата ни се нуждае от засилена хидратация, а маската с пъпеш е едно добро решение.

Много е лесно – 200 г пъпеш и 1 с.л. мед. Намачкайте с вилица пъпеша и към него добавете меда. Нанесете на лицето за около 20 минути, а след това изплакнете. Усещането след тази маска е божествено.

Детоксикация на лицето с пъпеш

В най-горещия сезон кожата ни трябва да е добре почистена и освободена от всякакъв вид замърсявания. Тук използваме маската с пъпеш и прясно мляко.

150 г пъпеш и 1 с.л. прясно мляко правят чудеса. Пасирайте ги и нанесете на лицето, като внимателно втривате с кръгови движения. След 15 минути изплакнете.

 

Не забравяйте слънцезащитата през летните месеци...