Несесер

4 продукта, с които косата ми е по-красива тази пролет

Новата серия на TRESemmé

Всяко момиче си мечтае да се буди с перфектно оформена коса, особено когато е до любимия мъж. Спомняме си сцената от „Сексът и градът“, в която Кари се налагаше да си носи сешоар у Тузаря, защото както му каза и на него: „Нали не си мислиш, че се будя така?“. Е, и при мен се налага същото, защото съм от тези момичета с непокорна и чуплива коса, при която се налага постоянно стилизиране – или изправяне с преса, или навиване с маша, за да добие някаква нормална форма. За съжаление, обаче това е за сметка на нейната здравина, а вероятно знаете, че дори обикновеното разресване понякога може да увреди структурата на косъма, дори и на мокра коса.

Докато през зимата се спасявах с шапки и често криех липсата на прическа с тях, то през пролетта ми се иска тя да бъде по-красива и бляскава, за да бъде в тон с обновения ми гардероб. Затова трябваше да взема някакви мерки. Разбира се, подстригах една част, за да освежа дължините и я боядисах, но грижите трябва да бъдат ежедневни и е задължително да имаме най-добрите продукти у дома, които винаги да са ни под ръка. Така открих новата серия на TRESemmé - Biotin + Repair 7 и тази цифра накрая не е случайна, защото издава, че продуктите се борят със 7 от най-известните причини за увреждането на косата – сешоар, изправяне, изсветляване, разресване, боядисване, сплитане и къдрене.

Правят го благодарение на специалния Biotin & Pro-Bond Complex, който съдържа патентована комбинация от молекули, която прониква дълбоко в косъма, възстановява разкъсаните връзки, причинени от увреждане, и укрепва структурата му. А за да получим максимално добри резултати, т.е. коса, по която всички да се заглеждат, е добре да се ползват четирите продукта от серията. На първо място е шампоанът, който не само измива, но прави косата по-лесна за разресване и готова за оформяне. В него се съдържат силикони, които допълнително изглаждат повърхността на косъма и го защитават при стилизиране.

След измиване с шампоана аз задължително слагам и балсам от същата серия. Обикновено слагам обилно количество върху дланта си и разнасям равномерно по дължините, като оставям 2 – 3 минути да подейства преди да изплакна. Поне веднъж в седмицата вместо балсам нанасям от маската Biotin + Repair 7, която оставям за 5 до 7 минути да подейства, отново предимно по дължините на косата.

Най-любим ми е стилизиращият спрей, който използвам преди оформяне на прическата, защото в него се съдържа комплекс за топлинна защита. Обикновено го нанасям на влажна коса преди да я изсуша със сешоар и след това още веднъж преди да посегна към пресата или машата. По този начин косата не само е защитена, но и след оформяне е още по-красива и бляскава.

С подкрепата на TRESemmé