Несесер

5 небрежни прически за летен шик

През лятото всички искаме да се чувстваме безгрижни и да прекарваме по-малко време пред огледалото

5 небрежни прически за летен шик

Снимка: Pexels

През лятото всички искаме да се чувстваме безгрижни – независимо дали го прекарваме в града, или по крайбрежието. Дните са дълги, нощите също и предпочитаме да прекарваме по-малко време пред огледалото. Без това да е за сметка на външния ни вид, разбира се. Затова ви предлагаме 5 лесни прически, които отнемат минути и носят усещане за безгрижие. 

Свободна плитка

Плитката е класика за летните сватби, а можем да я носим всекидневно в града, избирайки един неин по-шик вариант. Сплитаме ниско, под височината на ушите само 3 – 4 пъти, връзваме с ластик и след това постепенно издърпваме косата докато ластикът стигне до края на дължината. Резултатът е много нежна и свободна прическа, която сме постигнали като че ли без никакво усилие. Накрая леко напръскваме с лак TRESemmé Еxtra Hold, за да сме сигурни, че плитката ще остане безупречна до края на деня.

Небрежен кок с шнола

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F r e d r i k a A k a n d e r (@fakander) on

Аксесоарите за коса остават сред топ тенденциите това лято и тази новина много ни радва. Избираме си шнола с любим принт, леко усукваме косата, защипваме я и сме готови за излезем.

Нисък кок

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aliska\Blogger (@mademoiselleaia) on

Епохата на стегнатите високи кокове с тонове лак свърши. Избираме комфорта и връзваме косата си на нисък небрежен кок, като издърпваме няколко кичура. Можем да използваме така модерните сатенени ластици, избирайки цвят спрямо тоалета си, или да завържем малко шалче около самия кок за цветен акцент.

Има още...


Вълниста коса

Не е нужно да прекарваме часове в оформяне с горещи уреди, за да имаме вълниста коса. Достатъчно е да я сплетем на плитка докато е влажна. В най-горещите следобеди я оставяме за изсъхне на слънце, но може и да я поизсушим със сешоар. Когато е почти суха, нанасяме пяна и я сплитаме на обикновена плитка. Аз лично винаги използвам пяна за къдрава коса, защото най-добре задържа вълни и къдрици. В миналото този продукт малко ни плашеше заради твърдия слой, който оставя върху косъма, но вече има много леки формули – като муса TRESemmé Botanique, който прави косата мека и жизнена. Можем да носим плитката и навън, докато изсъхне напълно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRESemmé България (@tresemmebulgaria) on

А точно в този момент тече забавен #flipyourhair challenge с много прекрасни награди,  например сешоара Phillips или комплект продукти, подбрани специално за вашата коса. Посетете социалните канали на марката – Facebook и Instagram, и ще разберете как може да се включите и вие.

И нещо за късите коси…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Ziółkowska (@livebetterpl) on

Дълги години носех само къса коса и колкото и да обичам класическото каре, признавам, че когато се събудиш с bad hair day, малко неща могат да те спасят. Точно тогава на помощ идват шнолите и фибите, които ни позволяват да приберем част от косата си със стил. 

С подкрепата на TRESemmé