Несесер

5 тенденции в грима, които ще виждаме навсякъде

Трябва да ги пробвате преди всички останали!

5 тенденции в грима, които ще виждаме навсякъде

Снимка: Getty images

Природата се обновява, модата се сменя, а с това и тенденциите в грима. Според прогнозите, пролетта на 2024 г. ще бъде ярка и слънчева, с кукленската красота, прасковените тонове и минимализма. Ето 5 тенденции в грима за пролетта на 2024 г., които трябва да опитате преди всички останали.

Кукленска красота

Тази тенденция е неслучайно наречена "кукленска красота", тъй като използва като вдъхновение този емблематичен обект от детството: порцеланов тен, розови бузи, фино гланцирани устни... Това е нова вълна, която тепърва ще завладява социалните мрежи.

Офис визия

Друга тенденция, заимствана директно от света на модата, е увлечението по офисния стил, отдаващ поклон пред бюрокрацията и нейния строг външен вид. Най-лесният начин да постигнете тази визия е да носите косата си прибрана на кок или конска опашка, да оформите строго веждите си и да добавите тънки очила, които са най-добрият аксесоар.

Винтидж устни

Устните, леко подсилени с топъл, ретро пигмент, са в основата на тазгодишната тенденция. Постигайки баланс между естественото и обемното, винтидж устните се оцветяват със състарен нюанс - шоколад, бежово, бургундско червено или старо розе.

Скулптурен руж

Никога не пренебрегвайте ружа. Това е универсално правило за красота, което никой не може да пренебрегне, когато става въпрос за постигане на перфектен външен вид. А за новия сезон ружът дори поема водеща роля, не само като подобрител на тена, но и като скулптор на скулите. Той подчертава костната структура на лицето - от извивката на бузата до линията на косата. Резултатът е сияйна визия благодарение на живия тон на ружа.

Минимализъм

Като истинско противодействие на тенденцията за много грим, през последните месеци минимализмът възвърна авторитета си, особено под влиянието на Памела Андерсън. Целта на тази тенденция е ясна: жените да се освободят от естетическите предписания, на които са били подложени от незапомнени времена. Без да се интересуват от погледите на другите, момичетата вече разчитат на естествената си красота, когато пожелаят.