Несесер

5 уелнес практики, които ще виждаме често през 2024 г.

С новата година  идват и новите тенденции не само в облеклото, но и в уелнес процедурите. Ето кои са петте уелнес процедури според тях, които ще бъдат най-популярни през новата година.

5 уелнес практики, които ще виждаме често през 2024 г.

Снимка: Pexels

С новата година  идват и новите тенденции не само в облеклото, но и в уелнес процедурите. Екипа на Yelp анализира милиони отзиви за думи, фрази и бизнеси, за които са забелязали скок в интереса, за да направи своята прогноза за тенденциите за красота и здраве, които ще видим навсякъде през 2024 г. Ето кои са петте уелнес процедури според тях, които ще бъдат най-популярни през новата година.

Кола маска

Въпреки всички скорошни иновации в епилацията, търсенията на услуги за кола маска са се увеличили с почти 700 процента. Yelp смятат, че това може да е свързано с подновения интерес към поддръжката и оформянето на веждите.

 

Студена терапия

Възстановяването и биохакването се превърнаха в огромни тенденции, тъй като хората все повече се интересуват от здравето си не само теоретично, но и практически. Терапията със студено гмуркане, за която вече писахме, е във възход, като знаменитости показват своите домашни ледени бани и спа центрове, но е също толкова лесно да я направите сами у дома. Търсенията на фразата cold plunge се е увеличило с 521 процента през последните години, тъй като хората се стремят да се възползват от предимствата на практиката, например по-добра циркулация на кръвта и повишени енергийни нива.

 

Безводен педикюр

В днешно време хората са заети и искат техните козметични процедури да са бързи и ефективни, така че не е изненадващо, че безводният педикюр придобива популярност. Въпреки това, тенденцията за безводен педикюр е нещо повече отсауна ефективност. Yelp казва, че тези педикюри са по-хигиенични, екологични и по-добри за здравето на ноктите. Търсенията за безводен педикюр са скочили със 177 процента в сравнение с миналата година. Тенденцията е толкова популярна, че някои салони вече предлагат само безводни опции.

 

Инфрачервена терапия

Инфрачервената светлина се използва, за да повиши енергийните нива, да помогне на тялото да се възстанови от усилените тренировки и за подобряване здравето на кожата. Търсенията за инфрачервена сауна са скочили с 40 процента през последната година.

 

Разтягане и пилатес уреди

Йогата беше един от най-популярните класове за групови упражнения за известно време, но класовете по разтягане и пилатес наскоро надминаха практиката. Тренировките за разтягане и гъвкавост са скочили с 35 процента. Реформиращият пилатес, упражнение с ниско въздействие, обичано от знаменитостите, отбеляза увеличение на търсещите с над 70 процента на годишна база.