Несесер

Брад Пит създаде своя козметична марка

Брад Пит продължава да открива нови страни на своя талант.

Брад Пит създаде своя козметична марка

 Брад Пит

Снимка: Getty Images

Брад Пит продължава да открива нови страни на своя талант. След като преди дни направи дебют като скулптор и откри изложба във Финландия, актьорът представи козметичната си марка Le Domaine, предназначена за кожата както на жените, така и на мъже.

За начинанието си актьорът разказа пред Vogue. Пит казва, че е бил вдъхновен отчасти от Гуинет Полтроу, която стартира лайфстайл марката Goop с голям успех.

„Харесвам това, което Гуинет направи [с Goop]. Тя все още е моя много добра приятелка и изгради тази империя. Това беше чудесен творчески изход за нея. Всъщност като се замисля, тя май беше първата, която ме научи да си мия лицето два пъти на ден, каза Пит (той и Гуинет Полтроу имаха връзка през 90-те години).

В същото време Брад отбеляза, че е взел съзнателно решение да не се представя като „лице“ на марката, като каза, че това е изключително проста работа и демонстрирането на козметични процедури пред камера не е за него. „Измивам си лицето, слагам серума и дневния крем и това е. Вечерта отново измивам лицето си, нанасям серум и нощен крем и – готово “, каза Брад.

Актьорът беше попитан кого смята за най-красивия мъж, отговорът е – Джордж Клуни.

 

 

Пит говори и за отношението си към старостта, отбелязвайки, че лозунгът „срещу стареенето“ звучи нелепо. „Не искам да бягам от старостта. Това е нещо, което не може да бъде избегнато, и ми се иска да го приемем. Веднъж обсъждахме слогана „срещу стареенето“ в Le Domaine, но това е смешно. Това е измишльотина. Но това, което е истинско, е грижата за кожата ви от здравословна гледна точка. Израснал съм със селски манталитет, както знаете: сапун веднъж на ден – и безплатно. И мисля, че ако обичаме себе си, ако се отнасяме към себе си малко по-добре, тогава има дългосрочни ползи. Така че просто остарявайте здравословно, остарявайте по здравословен начин”. 

Хродължава на следващата страница...


Пит сподели и как вижда бъдещето си. „Колкото повече остарявам, толкова повече се замислям за качеството на живота и прекараното време. Мисля, че след самоизолацията много хора се замислиха как прекарваме времето си, защо работим толкова много, на какво посвещаваме живота си. Мисля, че в крайна сметка семейството и приятелите са всичко, което има значение“, заключи Пит.

Досега на обществеността са представени два продукта: крем и серум. Актьорът разработи марката за красота в сътрудничество със семейство Перен, известни винопроизводители във Франция и партньори на Пит в производството на розе в собствената му винарна Château Miraval. Концепцията за марка за красота също е свързана с този бизнес и се основава на специалните антиоксидантни свойства на гроздето.

 

Професорът по енология в университета в Бордо Пиер-Луи Тейседр един от водещите световни експерти в областта на виното и човешкото здраве. Той посвети 15 години на проучване кой от 13-те сорта грозде, които семейство Перин отглежда в Прованс, има най-голямо значение като антиоксидантни свойства. В резултат на това продуктите на Le Domaine се произвеждат от семената на гроздето Grenache и люспите на гроздето Syrah (или Shiraz) и Mourvèdre. В разработката участва и професор Николас Леви, водещ учен в областта на прогерията, изключително рядко генетично заболяване, което ускорява стареенето при малки деца.