Несесер

Бюти трендът на 2019: да се грижим за кожата си

Кои са най-търсените козметични процедури на 2019?

Бюти трендът на 2019: да се грижим за кожата си

Снимка: Pexels

Според проучване в чест на 15-годишнина на Yelp най-търсените неща на 2019 г. са свързани с грижата за кожата, а най-желаните бюти процедури са дермаплантинг и микронидлинг. Какво обаче стои зад тези имена и защо толкова се радваме на този тренд? 

Дермаплантингът е ексфолираща процедура, при която с помощта на стерилен хирургически скалпел се почиства най-горният слой на кожата, като се отстраняват мъхчетата, натрупаните замърсявания и фините бръчици. Колкото и страшно да звучи, според почитателите на този метод дермаплантигът е всъщност доста успокояващ и релаксиращ – не причинява зачервявания и раздразнения и не включва никакво порязване и раздразнение на кожата. Препоръчително е тази почистваща процедура да се извършва веднъж месечно, а поради това, че е механична и не включва никакви козметични продукти, е подходяща за всички типове кожа, освен такава с тийнейджърско акне.

Макронидлингът пък се състои в инжектирането на хиалуронова киселина от неживотински произход в кожата. Така се стимулира синтеза на колаген, което от своя страна забавя стареенето и дори премахва повърхностните бръчици. Ефектът се забелязва още след първата процедура, но дерматолозите препоръчват 3 – 4. 

Търсенето на подобни процедури, според експерти в областта, отразява тенденцията към по-естествено излъчване, по-малко грим и повече внимание към състоянието на кожата. Изкуственият тен и перманентният грим са демоде, а актуалните тенденции са насочени към по-малко продукти, повече сияйна красота отвътре. Същото наблюдаваме и при тенденциите в грима, където по-малкото е повече. Можем да кажем сбогом на плътния фон дьо тен и продуктите за контуриране и подчертаване чертите на лицето. На мода сега са процедурите, които извеждат на преден план естествената ни красота и помагат на кожата да се регенерира. Естествено, тази тенденция много ни радва, защото красотата изисква доза небрежност, но само в съчетание с истински пълноценна грижа, която започва отвътре

 

Още бюти тайни, с които гримът е излишен