Несесер

До Букурещ и обратно в търсене на вътрешната красота

Излизам от залата пленена от очарованието на този парфюм и цяла вечер усещам силното му ухание от нежното порцеланово цвете-гривна на китката си.

Всичко в този разказ започва с една специална покана от Еверет София и Шисейдо България към нашия малък момичешки екип. Поводът е представянето на новия аромат на марката в румънската столица Букурещ, а аз без никакво колебание приемам поканата и броя дните до вълнуващото пътешествие в света на красотата.[[more]]Тръгваме рано сутринта в делничен ден с един истински джентълмен и няколко прекрасни дами от други медии и консултанти на марката. По план трябва да пристигнем по обяд и след кратка почивка да се отправим към събитието – официалното представяне на новия аромат на Шисейдо, Ever Bloom. Движим се по график и след като мрачен Букурещ ни посреща с натоварено движение и много динамика, се настаняваме в хотела, за да се подготвим за събитието. Дрескодът, за който са ни предупредили, е: “Разкрийте ни вътрешната си красота с помощта на черен цвят и розов детайл.” Аз се спирам на черна рокля и сако и нежнорозово цвете, което слагам в косата си. Всички момичета от групата са не по-малко очарователни и заедно се отправяме към специалното място – Stejarii Country Club, където едно ново цвете, толкова емблематично за Шисейдо, ще разцъфне пред очите ни.

Изборът на място съвсем не е случаен – в този страхотен спортен комплекс се намира единственият за цяла Източна Европа спа център на Шисейдо, където Изтокът и Западът са се слели в перфектната хармония.

След като сме омагьосани от невероятната обстановка, която ни посреща, вече можем да научим и малко повече за новото ароматно цвете на Шисейдо – парфюмната вода Ever Bloom.

Неговата история се ражда от една черно-бяла снимка на цвете, израз на вечния символ на женствеността. Това е камелията, уловена в един миг на 1940 г. от обектива на Росо Фукухара, син на основателя на марката Шисейдо и световноизвестен творец.

Цвете с ослепителна красота и изтънчена деликатност. Цвете с безкрайна харизма и съвършена алегория на жена, способна да улови мига и да остане запомнена... завинаги.

Този нов цветен израз от Шисейдо комбинира скромност и огромна мощ, за да разкрие вътрешната красота на всяка жена.

Сияйният, мускусно-цветен акорд (портокалов цвят и гардения) въвежда нова, чувствена свежест и оставя скъпоценна следа върху тялото. Същността на парфюмната вода носи деликатен бриз, разкрит от талантливия парфюмериен дизайнер Орелиан Гишар, който създава един много чист и свеж аромат за още по-завладяващ чар и деликатност.

Излизам от залата пленена от очарованието на този парфюм и цяла вечер усещам силното му ухание от нежното порцеланово цвете-гривна на китката си.

Следващата сутрин преминава с едно невероятно изживяване в спа центъра на Шисейдо. Наслада за сетивата с ритуала за тяло Ever Bloom – оригинален японски ки-масаж, който съчетава релаксиращи движения, точков масаж, горещи кърпи и завършва със серията за тяло на Ever Bloom.

След тaзи отпускаща сутрин вече сме напълно готови да отпътуваме от гостоприемния Букурещ и да запомним завинаги нашето кратко, но толкова ароматно пътешествие в света на красотата.