Несесер

Фалшиви лунички – новата мода и как да си ги направим

Новата тенденция в социалните мрежи - фалшиви лунички.

Фалшиви лунички – новата мода и как да си ги направим

Снимка: Pexels

Пролетта е тук и първите слънчеви лъчи за годината целуват кожата ни. И тук-таме изскача някоя и друга луничка, която умело се сбогува със зимата. Но не всеки е благословен с летните точки по кожата си, които са толкова модерни в момента. 

Луничките се появяват, когато кожата влезе в контакт със слънцето. В повечето случаи златистокафявите точки се появяват по лицето, ръцете и лактите, коленете и ушите – зоните, които получават най-много слънце през лятото. Това не са нищо повече от малки пигментни петна, които възникват от безобидно свръхпроизводство на меланин в пигментните клетки на кожата. Луничките се появяват предимно при светли типове кожа. Също така се смята, че има генетична предразположеност.

Всъщност, за някои може да е дразнещо и да изглежда като дефект на кожата, но луничките са повече от тенденция в последно време. Социалните мрежи са пълни със снимки на момичета с фалшиво създадени лунички.

По-долу ви споделяме прости методи, с които можете лесно да си ги направите и сами, за да се в крак с модата.

Фалшиви лунички с броколи или пудра

Един метод за нанасяне на грим върху изкуствени лунички е с броколи. В момента в социалните мрежи циркулира тази тенденция и това е най-популярният вариант за създаването на лунички. Потопете броколи в течен бронзант или тъмен коректор и разнесете точките по челото, носа, брадичката и бузите.

Нарисувайте фалшиви лунички с молив

За да създадете изкуствени лунички, можете или да използвате специален „молив за лунички“, златисто-бронзова очна линия или молив за вежди в тон, който съответства на тена на кожата ви. Започнете от носа и внимателно поставете молива върху кожата. Натиснете леко и завъртете. Повторете този процес, докато изкуствените лунички се разпределят равномерно и естествено по носа, бузите, челото, деколтето и брадичката.

Трайни изкуствени лунички с къна

Луничките от къна имат предимство, което е и недостатък: те са постоянни и не могат да се измият. Ето защо ви препоръчвам първо да изпробвате предишните методи. Веднага след като сте малко по-опитни в нанасянето на грим като изкуствени лунички, можете да опитате дълготрайната версия с къна.

Преди употреба винаги тествайте малък участък от кожата, за да видите няма да се получи алергична реакция към продукта. Изберете цвят къна, който е подходящ за кожата ви. Цветът трябва да е малко по-тъмен, но не повече от един или един и половина нюанса. Измийте лицето си и нанесете точките с помощта на много тънка четка или клечка за зъби. Оставете за около 30 минути и след това изплакнете. Фалшивите лунички трябва да останат на кожата за около една до две седмици.