Несесер

Готова съм за лятото и вече знам с какво няма да се разделя

Кърпата - нещо повече от аксесоар

Всяка пролет започваме нетърпеливо да отброяваме дните до момента, когато ще наградим краката си със сандали, когато ефирни рокли ще галят кожата ни, когато ще замръкваме щастливи извън дома и животът ни ще бъде по-безгрижен. Тази пролет, мисля, че всички сме много по-нетърпеливи от други години и душите ни жадуват малко почивка след нелеката зима на продължаваща пандемия.

Аз обаче съм готова не само в мислите си! Имам план.

В спалнята ми, зад вратата вече бодро изправен е застанал куфарът ми и чака своя миг. Лятото е сезонът на куфарите. Тогава те се събуждат от дълъг сън и отново се чувстват полезни. А през последната година милиони куфари останаха тъжни и самотни. Така че реших да кажа на моя, че е време да се приготвя за… море.

Следващата стъпка в моя списък за подготовка на летния сезон са дрехите. През последния уикенд бях заета да направя ревизия на нещата, които са ми отеснели, на нещата, които някак не пасват на стила ми вече, и на нещата, които кой знае защо не съм докосвала отдавна.

Вече знам и че тази година на плажа освен с тен ще мога да се похваля и с кауза. Защото съм си избрала кърпа, която е от 100% рециклирани пластмасови бутилки. И докато някои пият напитките си в такива, аз доволно ще си лежа на новата придобивка. Не вярвате? 

Неотдавна се запознах с английската марка Dock&Bay  и вече съм тотално влюбена! Първо ме грабнаха свежите им цветове – та нали животът е кратък и трябва да си създаваме радост по всякакъв начин. Принтовете са толкова свежи и младежки, че си казах, „искам”. Есенцията също е важна, а тук тя е смислена.

Страст към пътешествия и грижа за околната среда + щипка радост от живота – това е формулата на Dock&Bay. Марката предлага кърпи за дома, спорт и плаж, тюрбани за коса, многократни гъби за почистване на лицето, пончо, а за половинката ми има оригинални мъжки шорти. А са по-добри от други по ред причини :

Супер компактни и леки са, съхнат 3 пъти по-бързо, меки са и попиват отлично

Помъдряващият в мен човек от година на година все по-често търси продукти, които няма да са в тежест на планетата, а точно обратното. В света на бързата мода Dock&Bay се опитват да направят малки крачки към едно по-устойчиво бъдеще и това страшно много ми харесва. Развиват и благотворителна дейност, създавайки специални модели кърпи, като част от приходите отиват в подкрепа на природозащитни организации.

Партнират си с WDC (World Dolphin Conversation), които работят в защита на китовете и делфините, ONЕTREEPLANTED, които засаждат дървета и цветя , а от тази година и с WWF, които се борят за оцеляването на пандите и гепардите.

На мен не ми трябват повече причини да избера тези техните продукти за моето лято. Защото обичам да ми е леко не само на тялото, но и на ума и сърцето.

А вие имате ли план? 

С подкрепата на официален вносител на Dock&Bay за България