Несесер

#InstaTrends: Топ 5 природосъобразни козметични продукти

След многото ограничения, които този бранш наложи, много от марките веднага се обърнаха към етикетите "натурални", "органични" и "природосъобразни".

#InstaTrends: Топ 5 природосъобразни козметични продукти

След многото ограничения, които този бранш наложи, много от марките веднага се обърнаха към етикетите "натурални", "органични" и "природосъобразни" продукти.

Това означава пълно изоставяне на пластмасовите неразградими опаковки, избягване на токсични химикали и синтетика, както и подкрепа на устойчиви източници. В допълнение голяма част от брандовете се отказаха и от тестовете върху животни.

Пазарът на естествена, органична красота става все по-голям. Soil Association съобщи, че той е нараснал с 23% през 2019 г. Да бъдем по-отговорни към околната среда, никога не е било приоритет.

Именно затова ние направихме селекция от любими продукти, които са органични и природосъобразни. При производството на всеки един от тях е е пострадало нито едно животно.

L'Occitane Almond Eco-Refill

Доказвайки, че удоволствието и устойчивостта не се изключват взаимно, L'Occitane са вплели своята еко ангажираност в ценностите на цялата марка. От техните екопълнители, които може да ползвате многократно, и твърди шампоани, които намаляват пластмасовите отпадъци, до схемите за рециклиране в магазина, можете да пазарувате с L'Occitane спокойно.


Почистващ гел от сквалан и бъз от Biossance

Избягването на продукти с животински произход в нашата грижа за кожата може да бъде трудно, когато алтернативат просто не е толкова ефикасна, но тук се намесват Biossance. Тази марка свързва научни изследвания с грижата за кожата, за да създаде високоефективни, устойчиви съставки, които да влязат в техните продукти. 


N°1 De Chanel Ревитализиращ крем

Chanel се фокусира върху мисията да повиши устойчивостта си с опаковката на най-новата си линия N°1 de Chanel. С използването на по-лесно рециклируемо стъкло и до 90% биоразградими капачки, както и със замяната на хартиените листовки с баркод, който може да се сканира, всяка част от екологичното въздействие на опаковката е обмислена. Формулите също се промениха, като линията N°1 de Chanel е направена с до 97% естествено извлечени съставки.


Възстановяващ околоочен крем от Tata Harper

Брандът Tata Harper винаги се е стремял да поддържа екологичния баланс при създаванета на техните продукти. Всички съставки се отглеждат и опаковат във фермата им във Върмонт, което значително намалява въглеродните им емисии. Този околоочен крем е един от техните #musthave продукти, който минимизира фините линии и озарява кожата около очите.


Парфюмна вода "Аризона Блум" от Floral Street 

Пионер в света на екологичните аромати, Floral Street са толкова шик, колкото и устойчиви. От съставките, през целия път на производство, до иновативната картонена опаковка, която е 100% компостируема, използваема многократно и рециклируема, Floral Street е най-добре миришещият приятел на планетата.

 

Ретинолът - най-доброто оръжие в борбата със стареенето