Несесер

"Купуасу" - новата ми голяма любов

Органично масло от "бяло какао" е звездата в грижата за кожата този сезон

Грижата за кожата е ритуал, който включва различни компоненти. Обикновено го изпълняваме насаме и основната цел, освен красота и нежност, е да се почувстваме специално. Тези малки лични магии от край време помагат да се свържем с женствеността си и едновременно ние да подхраним нея, но и тя нас. 

Беше ми достатъчно само да прочета информацията за новата серия на Klorane, за да се вдъхновя, да помечтая и дори за малко да се пренеса в екзотиката на Амазония. Досега не бях чувала за растението 'купуасу' и нямах търпение да науча всичко за него, както и да изпробвам свойствата му върху собствената ми кожа. 

Това е хитът на 2018 г. - органичното масло от купуасу. Името произлиза от автентичния език тупи: "cupu" oзначава "подобен на какао" и "uacu" означава "голям". Испанците го наричат "бяло какао". Местното население събира изключителните плодове на това дърво, като използва всяка част от тях: кората в занаятчийството, пулпата за храна, а семената за извличане на масло с изключително подхранващо действие за кожата. 

Първата козметична марка, която го въвежда на пазара ни, е Klorane. Купуасу, отгледано по методите на екосъобразното органично земеделие, е в основата на чувствената серия подхранващи продукти за тяло, за което получават моята благодарност! 

Установено е, че подхранващото му действие е 1,5 пъти по-голямо от това на маслото от карите, препоръчвано за подхранване на кожата. Маслото от купуасу е богато на ненаситени мастни киселини, включително Омега-6 и 9, за двойно действие върху кожата: подхранване и хидратация, есенцията на правилната грижа. 

Klorane опазва околната среда с душ-гелове и сапуни с биоразградими формули, лесни за измиване и създадени за грижа продукти с 96% натурални съставки. Впчатлява ме и това, че опаковките са с еко-дизайн, тубите са с по-малко съдържание на пластмаса, а суровините, от които са изработени бутилките, са рециклируеми и 25% рециклирани. Така грижата за кожата не противоречи с опазването на околната среда, дори напротив. 

Може да се насладите на галещия ефект на амазонското злато чрез 18 въздействащи на сетивата формули подходящи за всеки тип кожа и палитра от прекрасни аромати, които ще променят представите ни за личен уют. Всичките продукти от органичната линия са с над 96% натурални съставки. 

Подхранващи и хидратиращи лосиони за тяло, биоразградими душ-гелове без сапун, крем-сапуни и подхранващи млека за тяло, събрали в себе си букет от смокиня, фрезия, памуково мляко, хибискус, божур и вода от Юзу. Всичко покровителствано от омайното масло от купуасу.