Несесер

Новото решение на Biologique Recherche за защита на тялото от слънцето

Миналата седмица в един от най-дъждовните дни посрещнахме новостите в областта на слънцезащитата с нашите партньори от Biologique Recherche и дoктор Гергана Манолова.

Всички обичаме слънцето, лятото и морето. И докато слънцето е от съществено значение за живота и синтеза на витамин D, прекомерното излагане може да повлияе на здравето, особено на кожата, с краткосрочни и дълготрайни последици.

Краткосрочните последици са епидермално удебеляване, зачервяване (изгаряне), алергични реакции (радиодерматит), производство на свободни радикали (оксидативен стрес), програмирана клетъчна смърт и увреждане на ДНК

Дългосрочните последици могат да бъдат загуба на еластичност на кожата, фотостареене и развитие на предракови лезии. 

Докато телата ни имат множество естествени защитни механизми за борба с UV лъчите, необходима е външна система за защита от слънцето, за ограничаване на увреждането на кожата. 

Biologique Recherche  разширява гамата си за защита от слънцето със специфичен продукт за тяло, наречен Protection U.V. Corps SPF 25, използвайки нови научни постижения, за да се бори ефективно с вредното влияние на слънцето. Protection U.V. Corps SPF 25 съдържа комбинация от 100% натурални, минерални и растителни филтри. Патентованата технология Triple Shield Complex е насочена към 100% от слънчевите лъчи (UVA + UVB + видима светлина+ инфрачерервени) и осигурява пълна защита чрез запазване на слънчевия капитал на кожата. Protection U.V. Corps SPF 25 е богат на овлажняващи и регенериращи активни съставки, които помагат за предотвратяване на стареенето и дехидратацията в епидермиса. Biologique Recherche предлага пълна гама от иновативни слънцезащитни продукти, включително продукт за тялото, който е подходящ за всички състояния на кожата, водоустойчив, екологичен и безопасен за океанските рифове. Ние проектирахме нашата слънцезащитна филтърна система, за да ограничим освобождаването и разпространението на слънцезащитни кремове в океана. Като член-основател на организацията OceanoScientific за Biologique Recherche е от съществено значение да помогне за опазването на океаните.

Сигурни сме, че този продукт ще ви стане един от любимите за слънцезащита с неговите три платформи за действие.

СЛЪНЦЕЗАЩИТНА ПЛАТФОРМА

Титанов диоксид и цинков оксид: Минерални филтри с естествен произход, които отразяват UVA и UVB лъчите за защита на епидермиса.

Масло от Каранджа: Богато на антиоксиданти за защита на кожата от стареене.

Оризов естер: Това противовъзпалително средство успокоява кожата и има антиоксидантни свойства, които улавят свободните радикали, които причиняват преждевременно стареене.

Фитостероли от оризови трици: Те укрепват бариерната функция на кожата и имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали.

ОВЛАЖНЯВАЩА ПЛАТФОРМА

Натурален овлажняващ захарен комплекс: Това осигурява оптимална, дълготрайна хидратация на кожата и намалява дразненето на кожата.

РЕГЕНЕРИРАЩА ПЛАТФОРМА

Екстракт от цвят на Тиаре: Известно със своя опияняващ аромат, подхранващите свойства на това цвете служат като средство за грижа за кожата NutriOx complex: Този комплекс, съставен от подхранващо арганово масло, богато на мастни киселини, витамин Е и бизаболол, помага за защита на кожата от преждевременно стареене, като активира регенерацията на клетките.

Protection U.V. Corps SPF 25 се нанася преди излагане на слънце върху цялото тял, като обърнете особено внимание на шията и деколтето. За оптимална зашита се препоръчва да се нанася поне на всеки два часа.

И не забравяйте, здравата кожа е щастлива, когато е защитена!