Несесер

Phytocolor или за моя цвят с любов

"Истината е, че обожавам косата си именно когато е боядисана. Изглежда свежа и жизнена, буквално излъчва блясък, чувстваш се като нов човек. Затова трябваше да намеря боя, която да ми дава всичко това."

Неведнъж сме казвали, че красивата и здрава коса е едно от най-важните условия за женското самочувствие. Сменяме прически и цветове, докато постигнем оптималния резултат. Боите за коса отдавна не се приемат като нещо, което изтощава и уврежда, точно напротив. Все пак обаче е добре да знаем кои са най-качествените продукти на пазара, за да можем да изберем най-подходящия вариант за себе си. Днес Цвети, автор на блога Cvetybaby, споделя своите впечатления от продукт, на който се доверява в последните няколко години. 

За добро или за лошо, започнах да боядисвам косата си от много малка. Обичах да експериментирам с нея. Правила съм какво ли не – различни цветове, кичури, дължини. Когато стартирах блога си, дори бях руса.

Хубавото е, че косата ми расте доста бързо и е сравнително гъста, което й помогна да не се увреди много през всичките години на експерименти. Често ми се случва след доста дълга коса да мина към къс боб, за да може да израсне нова, а и в повечето случаи защото е "модерно". :)

Избрах Phytocolor поради две основни причини – съставът й и цветовата гама, която предлага.

Преди няколко години имах много дълга коса, която исках да подстрижа и да даря. Бях твърдо решена след това да оставя "моят цвят" да си израсне и да се радвам на естествената си коса. Тогава обаче имах събитие, на което един от най-добрите коафьори в София ми правеше прическа, и споделих с него какво смятам да направя. Неговият коментар беше, че боядисана коса винаги изглежда по-добре – с повече блясък, наситен и равномерен цвят, много по-поддържаната и красива.

Истината е, че обожавам косата си именно когато е боядисана. Изглежда свежа и жизнена, буквално излъчва блясък, чувстваш се като нов човек. Затова трябваше да намеря боя, която да ми дава всичко това. Блясък, плътен естествен цвят, издръжливост и разбира се, да не уврежда косата и скалпа. За пръв път реших да пробвам Phytocolor, още тогава. Много време избирах цвят, защото исках това да бъде "моят цвят". Не ми се експериментираше повече. Исках една визия, която да поддържам в бъдеще. Избрах Phytocolor поради две основни причини – съставът й и цветовата гама, която предлага.

Цветът, с който ме виждате последните 3-4 години, е 4MC. Или шоколадов кафяв кестен. Обичам кафявото ми да има нюанси, именно затова се спрях на този цвят. Изглежда изключително красиво и наситено.

Phytocolor е боя, специално формулирана да не уврежда косата и скалпа и да минимализира риска от алергии. Тъй като съм с доста чувствителна кожа, мога да потвърдя, че с тази боя никога не съм имала проблеми. Дори липсва онзи неприятен гъделичкащ сърбеж, докато сте с боята. Съставът й е обогатен с растителни екстракти и пигменти, което допринася за по-естествена визия, защита и хидратация на косата. А сега има и нова формула с добавено хидратиращо масло Huile d’Ales: комбинация от рициново масло и етерични масла (градински чай, розмарин, хвойнови плодове и лимон).

Относно съдържанието на амоняк, за което много от вас ще попитат: да, тази боя съдържа амоняк, но в много минимални количества (до 2%). В този ред на мисли искам да споделя, че пак коафьор ми е казвал, че боя без амоняк все едно не е боя. Чувала съм разнородни мнения по въпроса, но честно казано, аз предпочитам да го има налице това минимално съдържание.

Трайността при мен е доста голяма. Боядисвам се на около 2-3 месеца. Може да видите на снимката before/after, косата ми е третирана преди повече от 2 месеца. Разбира се, това е строго индивидуално и със сигурност няма как да е така при жени с бели коси, тъй като те израстват много по-бързо. А при мен коренът е със сходен цвят и няма кой знае каква видима разлика.

Не забравяйте, че за най-добри резултати е хубаво да продължите грижата веднага след боядисване, за да запазите цвета наситен за още повече време. Аз използвам серията Phytomillesime. Създайте си ритуал за красива и здрава коса с продуктите на Phyto.

С подкрепата на Selecta International