Несесер

Пяна, пяна, пяна!

Почистването на кожата на лицето сутрин и вечер е абсолютно задължително, ако претендираме, че се грижим за себе си.

Пяна, пяна, пяна!

Снимка: Artem Bali

Не, няма да си говорим за морската пяна, а за нещо не по-малко важно! Започваме...

Всяко момиче иска винаги да изглежда добре. Едни залагат на лек грим, на други им се налага по-тежък. Аз например редувам периоди, в които не се гримирам изобщо, с такива, в които не отивам и до кварталния магазин без фон дьо тен, руж и спирала.

Но и гримът не е на фокус днес. Защото и най-перфектният грим би бил далеч от перфектното, нанесен върху замърсена и неподдържана кожа. Почистването на кожата на лицето сутрин (като ритуал за красота, преди нанасянето на грима) и вечер (за да се отстрани гримът и всички замърсявания, натрупали се през деня) е абсолютно задължително, ако претендираме, че се грижим за себе си.

През годините съм ползвала почистващо мляко, тоник, мицеларна вода, измиващ гел. Признавам си, често съм пропускала ритуала сутрин с оправданието пред самата себе си, че съм свършила това предходната вечер. Друг път, в периодите си без грим, пък съм си казвала "е, защо, какво да почиствам?" и съм си лягала с праха и с какво ли още не, щедро подарено ми от градския въздух.

Споменах по-горе няколко вида почистващи продукти, това накратко са и етапите, през които съм преминала в своите търсения. Знаете, едно омазнява, друго изсушава, трето не се справя добре с грима... В момента обаче съм на следващо ниво и точно за него искам да ви разкажа. Пяна, пяна, пяна! Нежна почистваща пяна от Weleda.

Тази пяна се справя успешно с грима, излишния себум и ежедневните замърсители, без да е агресивна, точно напротив. Базирана на растителни съставки, тя почиства кожата в дълбочина, като не нарушава естествения й воден баланс. Тук няма как да не спомена хамамелиса, който освен че звучи някак красиво и тайнствено, е и сред най-полезните билки изобщо. Присъства в пяната на Weleda под формата на органичен екстракт, а в съчетание с няколко безценни етерични масла спомага за свежестта и кристалната чистота на нормалната и комбинирана кожа.

Нанасям пяната върху лицето и шията, като преди това съм навлажнила кожата си. Препоръчително е околоочният контур да се избягва. Усещането е много приятно, защото текстурата е съвършено лека и нежна, досущ като усещането, когато си стъпил на брега, а вълните те галят. Е, стигнахме и там, откъдето започнахме... Няма как, гледам вече към прелестното лято, без да забравям за кожата си, която заслужава винаги да е свежа, здрава и красива.

С подкрепата на Selecta International