Несесер

Стела Маккартни с нова серия продукти за грижа за кожата

Стела Маккартни лансира еко продукти за кожата

Стела Маккартни  с нова серия продукти за  грижа за кожата

Стела Маккартни с тоалет от Stella McCartney Autumn 2019

Модната икона Стела Маккартни излезе с нова серия еко продукти за грижа за кожата. Известна с екологичния си начин на мислене, що се отнася до материите и  дрехите, дизайнерката  възприема същата гледна точка и я прилага в грижата за кожата и продуктите, които предлага на пазара с козметичната си линия STELLA. Създаването на продуктите е отнело цели две години.

Какво отличава продуктите на STELLA? Те целят деликатен, но траен ефект върху кожата и търсят „дългосрочна жизненост, а не краткосрочни резултати”. И все пак на така наситения козметичен пазар дали клиентите ще изберат да съберат цялостната грижа за лицата си в линия съставена само от три продукта? Серията съдържа серум, почистващ препарат и крем. Всички те са с естествени съставки ( 99% ) и са веган.

 

Колкото до аромата им - със сигурност той ще е неустоим, защото е дело на известния парфюмерист Франсис Куркджиян. Вдъхновен е от „дълбокия афинитет“ на Стела към шотландския пейзаж и нейните спомени от детството – така че можете да очаквате дълбок успокояващ аромат, съставен от борова смола, листа от карамфил и евкалипт.

 

Ключови съставки в гамата са екстракт от водорасли, брезов сок, екстракт от черна боровинка и скален самфир – за всички се твърди, че подобряват здравето на кожата. Рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса са включени в опаковката, за да се намалят щетите върху околната среда.