Несесер

Умореното лице изчезва с този грим

Умореното лице изчезва с този грим

Снимка: Pexels

Винаги е особено неприятно, когато се събудим сутрин, да видим умореното си и подпухнало лице в огледалото. И измиването със студена вода не действа никак ободряващо, а по-скоро стресиращо дори като мисъл. Понякога заспалият вид остава на лицата ни през целия ден, а това определено не е красиво. Понякога ни се струва, че действаме демотивиращо и на колегите си заради вида ни.

За щастие, има начин да освежим лицето си и да го направим да изглежда жизнено и бодро, само с помощна на малко грим. Както знаем, гримът е способен да направи чудеса и да ни представи в съвсем друга светлина, в зависимост от това как е използван. Неслучайно в киното работят само най-добрите гримьори. Споделяме ви някои изпитани от гримьорите методи, чрез които можем да си осигурим свеж вид на лицето и да изглеждаме подмладени.

Подготовка на кожата

Според знаменитата гримьорка Лоти живият външен вид започва с подготовката на кожата. „Обичам да използвам леден ролер под и около очите, за да освежа и събудя уморените очи“, обяснява тя. Използването на лед или ролка за лед много прилича на масаж на лицето; такъв, който ви събужда и ви кара да се чувствате освежени.

Умореното лице изчезва с този грим

„Ледените ролки стимулират лимфната система и масажират лицето, за ви отърват от подпухналостта и токсините, да стимулират притока на кръв и да намалят мускулното напрежение“, добаря дерматологът Ани Гонзалес. Охлаждащият аспект на ледената ролка също ще направи кожата ви да изглежда по-ярка и подмладена. „Ледените ролки също могат да помогнат за свиването на кръвоносните съдове, като по този начин намаляват възпалението и появата на спукани капиляри“.

Изсветляване на тъмните кръгове под очите си

Всички знаем, че единственото нещо, което може да ви накара да изглеждате по-уморени от всичко друго, са тъмните кръгове. Според модния и знаменит гримьор Гилбърт Солиз, използването на избелител с мек прасковен оттенък може да помогне много. „Прилагането му под очите върху вътрешните и външните ъгли дава незабавен ефект на по-светли очи“.

Освен това цветните коректори в нежно розово могат да ви помогнат да вдъхнете живот на цялото ви лице. И разбира се, ако искате да изглеждате живи, не можете да забравите коректора.

Изберете вашите цветове

Ако изглеждате хронично уморени, може да се наложи да преразгледате начина си на избор на грим за очи. Уморените очи са натежали от по-тъмни цветове. Време е да заложите на леки и светли нюанси. Ако сте свикнали с опушени, по-тъмни цветове, преминаването към нещо по-ярко може да ви помогне да върнете живота на очите си. „Избягвайте тъмните нюанси и вместо това опитайте нещо ярко или пастелно“, обяснява Лоти. „И като цяло избягвайте очна линия или тъмни цветове под очите си.“

Умореното лице изчезва с този грим

Според Солиз брукатът ще бъде най-добрият ви приятел, който ще вдъхне живот на очите ви. „Блестящите неутрални тонове са чудесен начин за озаряване на очите.“

Руж под очите

Всички знаем, че тенденциите в грима в TikTok могат да се появят и изчезнат мигновено, но от миналата година модерният съвет за добавяне на руж към подочния свят изглежда се е запазил. Това е най-новата еволюция, омбре коректорът, е най-новият начин да оформите окото, за да изглеждате светли и отпочинали.

Включването на повече розови нюанси близо до окото като цяло е нещо добро. „Розови или прасковени нюанси, поставени под или близо до окото, придават младежка руменина на тена“, обяснява Солиз. „Това е тенденция за красота, за която пледирам!“

Все пак не прекалявайте. Ако в крайна сметка изберете грешен нюанс на розово или нанесете руж твърде много, можете да изглеждате точно обратното на живи, будни и подмладени. Всичко е в светлите тонове и в баланса.