Несесер

Видове бръчки и как най-сетне да ги преборим

Когато след първите бръчки се появят и вторите, и третите, и напречните...

Видове бръчки и как най-сетне да ги преборим

Снимка: storyblocks.com

Кога да очакваме първите бръчки?

Помня първите бръчки, които си открих. Бях на 25, още ми беше далече въпросът с остаряването на кожата и дори през смях ги показвах на приятелите си с предупреждението, че вече трябва да ме вземат насериозно, защото съм зряла жена. 

Зряла жена. Тези първи бръчки бяха от онзи прословут "пачи крак" или наричани още бръчки на миналите усмивки. Образуват се във външния ъгъл на очите. Вече минах 30-те и положението е различно. Разглеждам се в огледалото без смях и нямам никакво желание да се хваля с бръчките си, напротив, иска ми се да ги скрия, да ги няма. Особено този кратер на челото, който се оказа, че също е класифициран – това между веждите са "бръчки на гнева". При мен по-скоро са "бръчки на липсата на слънчеви очила", защото такива нося само на плажа, което е грешка. 

Вече очаквам на лицето ми и останалите – баркод (бръчки на пушача), назолабиална гънка (бръчката от носа надолу към устата), марионетни бръчки (от устните към брадичката), напречни бръчки по челото, увисване на веждата и кръгове под очите. Това очаква и вас. Мисълта, че се случва на всички жени, ни най-малко не ме успокоява.

Защо имаме бръчки?

Слънчевите лъчи, замърсяването на околната среда, липсата на достатъчно движение и неправилното хранене са сред причините за преждевременното стареене на кожата и на целия организъм. Към тях добавяме употребата на алкохол и цигари, безсънието, стреса и гравитацията. Срещу гравитацията няма как да повлияем, но бихме могли да обмислим останалите фактори и да намалим до минимум риска от нови вдлъбнатини по кожата. Или поне да ги отложим.

Какво да правим с вече наличните бръчки?

Дълго се рових за отговор на този въпрос. Изпробвах няколко продукта, като стриктно следях за действието им върху кожата ми, и отсях най-добрия сред тях. Това е мултикорективната противостарееща маска PREMIUM Le Masque Supreme на Lierac. Истинска сензация за кожата ми! Лаборатории Lierac са разработили хибридна козметика – синергия между най-доброто от науката и природата. Точно от каквото се нуждая.

Маската от серията Premium e с високо съдържание на комплекс Premium Cellular (хексапептид FX, терпеноид, екстракти от черни цветя) и висок процент хиалуронова киселина (10%), които допринасят за интензивния ефект на продукта. Микро-пигментите изравняват тена на лицето и спомагат за коригирането на всички признаци на стареене.

Резултатите се отчитат на два етапа. Незабавно – тенът е изравнен, бръчките са изгладени, лицето излъчва жизненост и е видимо освежено. Вторият етап е след 4 седмици, тогава признаците на стареене са заличени, дълбоките бръчки намаляват, видимите петна също, а тенът е трайно изравнен. Маската ми харесва дори на допир. Активната кремообразна текстура незабавно попива в кожата и осигурява кадифена мекота, а ароматът е изискан – жасмин, ирис и мускус. Приложението е повече от лесно – дебел слой от маската се нанася върху подсушено лице 1-2 пъти седмично, като се избягва зоната на околоочния контур. Оставя се да подейства 5-10 минути и се почиства с памучен тампон.

Понякога 4 седмици терапия, и то в домашни условия, могат да ни възстановят 4 години. Опитайте и вие!

С подкрепата на Selecta International