Несесер

Завръщането на Киану Рийвс: 47 ронини

47 самураи остават да скитат немили-недраги, след като коварен феодал убива господаря им и заграбва земите му. Без водач и дом, те се заклеват да отмъстят, за да върнат честа на народа си.

Здравейте, приятели!

Тези от вас, които ще получат два двойни билета за филма „47 ронини“ са:

  1. Аглика Александрова
  2. Ивелина Иванова

А тези, които ще получат книгата „47 ронини“ на издателство „Хермес“ са:

  1. Марияна Кокаланова
  2. Тодор Михайлов

Честито!

 ............................................................................................................

Без съмнение 47 ронини е едно от най-очакваните заглавия на годината (все още, старата:)). Преди да си отиде завинаги, 2013-та ще ни срещне с невероятния свят на Изтока. В една по-скоро класическа в основата си история там ще видим как малка група самураи безстрашно се борят за справедливост и така променят хода на историята. Сюжетът на филма е базиран на древна японска легенда, пресъздадена за, вече не големия, ами направо огромния екран със спиращи дъха 3D ефекти.  Накратко, за какво става дума: 47 самураи остават да скитат немили-недраги, след като коварен феодал убива господаря им и заграбва земите му. Без водач и дом, те се заклеват да отмъстят, за да върнат честа на народа си. Смелите ронини обаче се нуждаят от помощта на Кай (Рийвс), мелез, когото самите те са обрекли на заточение преди време. Естествено, той се съгласява да тръгне с тях и заедно потеглят към страховити приключения с митични чудовища, многолики магьосници и всякакви страшилища. Както и се очаква, Кай е тяхното най-силно оръжие и най-голяма надежда.

[[gallery]]Филмът 47 ронини е дело на режисьора Карл Ринч („Дарбата“), а продуценти са Памела Абди („Самоличност на аванта”) и Ерик Маклауд („Мистър и мисис Смит”, поредицата „Остин Пауърс”). Редом до Киану Рийвс („Матрицата”) на голям екран застават японските актьори  Ринко Кикучи („Огненият пръстен”), Хироюки Санада („Час Пик 3”), Кари-Хироюки Тагава („Планетата на маймуните”), Таданобу Асано („ТОР: Богът на гръмотевиците”) и Того Игава („Мемоарите на една гейша”, „Последният самурай”).

47 ронини идва на 3D в кината у нас на 27 декември.

За да бъдеш част от събитието, предлагаме ти да довършиш репликата на Кай от трейлъра на филма: „Каквото и да се случи, каквото и да видиш...“

 

Правилно отговорилите участват в томбола за 2 билета за двама и 2 книги "47 ронини".