Нещо очаквано

5 неща от номинациите за награди „Еми“, които харесахме

Кои са те?

5 неща от номинациите за награди „Еми“, които харесахме

Снимка: dir.bg

Церемонията по награждаването на най-добрите телевизионни продукции с награди „Еми“ тази година ще се състои на 20-и септември. Тази година не е ясно дали пандемията ще пренесе церемонията във виртуалното пространство, или събитието ще се проведе на живо. Това, което е сигурно обаче, е, че номинациите вече са факт, претендентите са изключително интересни, а водещият на награждаването ще бъде Джими Кимъл.

В категорията „Най-добър драматичен сериал“ ще се борят „Обадете се на Сол“, „Короната“, „Историята на прислужницата“, „Убивайки Ийв“, „Мандалорецът“, „Озарк“, „Странни неща“ и „Наследници“. За най-добър комедиен сериал ще се борят „Успокой топката“, „Мъртъв за мен“, „Добро място“, „Несигурни“, „Методът Комински“, „Удивителната мисис Мейзъл“, „Шитс Крийк“ и „Какво правим в сенките“. 

Номинираните актриси в драматични сериали са Дженифър Анистън за The Morning Show, Оливия Колман за „Короната“, Джоди Комър за „Убивайки Ийв“, Лора Лини за „Озарк“, Сандра О за „Убивайки Ийв“ и Зендея за „Еуфория“. Мъжете в същата категория пък са Джейсън Бейтман за „Озарк“, Стърлинг Браун за „Това сме ние“, Стийв Карел за The Morning Show, Брайън Кокс за „Наследници“ и Били Портър за „Поза“. 

За приза най-добра комедийна актриса ще се надпреварват Кристина Апългейт за „Мъртъв за мен“, Рейчъл Броснахан за „Удивителната мисис Мейзел“, Линда Карделини за „Мъртъв за мен“, Катрин О’Хара за Шитс Крийк, Иса Ре за „Несигурни“ и Трейси Елис Рос за Black-ish. Мъжете, попаднали в категорията за най-добър комедиен актьор са: Антъни Андерсън за Black-ish, Дон Чийдъл за „Черен понеделник“, Тед Дансън за „Добро място“, Майкъл Дъглас за „Методът "Комински“, Юджийн Леви за „Шитс Крийк“, Рами Юсеф за "Рами". 

А ето и какво ни впечатли от номинациите !

Вижте още...


Сериалът „Пазителите“

„Пазителите“ получи цели 26 номинации за наградите „Еми“. Антиутопичният сериал се базира на митологията на супрегероите, като по този начин разглежда все по-разрастващия се проблем със съвременния расизъм в САЩ. Уловен е общественият смут, породен от расовите скандали, станали факт в рамките на пандемията от коронавирус. Поредицата е номинирана в категорията за най-добър лимитиран сериал, а участващите актьори, сред които Реджина Кинг и Джеръми Айрънс също попадат в списъка с номинациите. 

Вижте още...


„Удивителната мисис Мейзъл“

Комедийният сериал е на второ място по брой номинации. Мисис Мейзъл е постигнала всичко, за което може да мечтае един човек: има невероятен съпруг, апартамент в престижен квартал и деца. Но в един момент, типично за художествен сюжет, животът й се преобръща и тя трябва да направи своя личен рестарт. Междувременно обаче открива и своя уникална дарба, която я тласка към комедийните клубове. Каква ли е тя?

Вижте още...


 Netflix

Платформата за видео стрийминг постигна своеобразен рекорд, получавайки цели 160 номинации за награди „Еми“ за 72-рата церемония по награждаване. В списъка на отличените драматични сериали попадат „Короната“, „Озарк“, Unorthodox и Unbelieveable. А сред комедиите внимание са заслужили Nailed It, „Методът Комински“ (където Майкъл Дъглас грабва вниманието ни) и „Мъртъв за мен“. HBO има 107 номинации, но пък сериалът „Пазителите“ води сред продукциите...

Вижте още...


„Методът „Комински“

Актьорът Санди Комински е постигнал мимолетни успехи в кариерата си. След това започва да преподава актьорско майсторство. Негов най-добър приятел и агент е Норма Нюландър. Заедно ще преминат през щури препятствия по време на живота си в Лос Анджелис. Какви ли са те?  

Вижте още...


Брад Пит

В списъка с номинирани актьори попада не кой да е, а Брад Пит. Номинацията идва заради участието му в скеч. Там той е преобразен като д-р Антъни Фаучи, инфекционист номер едно в САЩ. В скеча може да бъде доловен подигравателен привкус към приложените от президента Доналд Тръмп мерки. Любопитно е, че самият д-р Фаучи е изявил желание Брад Пит да бъде негов имитатор.

 

А ето и 10 топ филма от селекцията на София Филм Фест Лято