Нещо очаквано

5 от най-интересните събития в София по случай Деня на детето

Къде да заведем децата днес?

5 от най-интересните събития в София по случай Деня на детето

Снимка: Katii Bishop

Ако все още нямате конкретна идея къде да заведете детето си днес и като нас сте пропуснали инициативите с предварително записване, ето цели пет предложения, които си заслужават.

Детски панаир. Над 60 културно-образователни инициативи на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии, разнообразни работилници, спортни активности, сценична програма, весели занимания ни очакват през целия ден. Входът е свободен, а повече за събитието можете да прочетете тук.

Мини Арт Фест. Неслучайно Градският фестивал за съвременно цирково изкуство избира Деня на детето за начална дата на своето осмо издание. Програмата е изключително богата, интересна както за малки, така и за пораснали деца, а за днес освен цирк от Италия и Франция, социален цирк, юнисайкъл, въздушна акробатика са предвидени също детска музикална работилница, сапунени мехури и още изненади. Локациите са паркът на НДК и лятното кино, входът е свободен. Повече за събитието вижте тук.

Първи юни с "Маргаритка". Маргаритка, Приказки без край и Героите на #Промяната ще ни очакват в парк "Гео Милев". Ще има караоке, забавни игри и танци, спорт, срещи и снимки с любимите герои, както и голям концерт вечерта с участието на Вики от "Мастило", Мая Бежанска и вокална група "Шоколадче". Вход свободен. Повече за събието: тук.

Всички заедно. Концертна програма, игри и танци, различни ателиета като оцветяване на керамични фигурки, изработване на предмети от естествени материали, пясъчни картини, апликации ще ни очакват в Борисовата градина. Събитието е в подкрепа на благотворителна кауза - изграждане на първия у нас център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания. Повече информация има тук.

Творителница за деца. В Южния парк децата ще могат да рисуват, да оцветяват, да мажат на воля. Предвидени са много изненади и подаръци, изисква се само присъствие, ентусиазъм и добро настроение. Повече за събитието: тук.