Нещо очаквано

Брас Асоциация отново на музикалната сцена в Китай

Вили Стоянов ще представи композиции на дядо си Йосиф Цанков

Тромбонистът Вили Стоянов ще представи България в China CEEC Music Week 2019 в Ченгду, Китай, между 11 и 17 ноември. Последният проект на музиканта, Old School Trombone, ще запознае публиката със съвременната българска музика в рамките на инициатива, която цели обмен между Китай и 17 държави от Централна и Източна Европа. Участниците ще покажат културното си наследство и ще положат началото на дългосрочни съвместни проекти. 

Инициативи на Брас Асоциация за трети пореден път ще участват China-CEEC Music Week 2019. В рамките на културен сезон 2017 B.A.COMBO реализира 3 концерта, а етно-джаз проектът RomaNENO Project имаше две участия в Международния арт карнавал в Пекин, по време на Златната седмица. 

Тази година Вили Стоянов ще представи композиции на дядо си Йосиф Цанков в програма, която носи както духа на старата градска песен, така и модерното звучене на съвременния джаз с хип-хоп и фънк елементи. Проектът Old School Trombone се развива в продължение на 3 години, а отворената му импровизационна форма привлече редица известни изпълнители. Инициативата дава възможност за изява и на млади инструменталисти, които ежеседмично музицират с най-големите имена на брас сцената в София. За популяризирането на инициативата оказа влияние и Ния Петрова, миналогодишният финалист в "Гласът на България".

Вили и Ния ще пътуват заедно с вече разпознаваемите на нашата сцена Димитър Благоев и Даниеле Феббо. Квартетът ще изнесе 4 концерта в извоювалия си титлата "Международна столица на музиката" Ченгду. 

 

Когато Паганини срещне Шопен