Нещо очаквано

Големи очаквания за римейка на „Гарванът“

Филми

Дългоочакваният римейк на мрачния култов филм от 90-те „Гарванът“ е на път да зарадва зрителите. Снимките на филма започнаха през 2022 г., като естествени декори бяха чешката столица Прага и германският град Мюнхен, разкриха чешките медии. След 10 седмици новият „Гарванът“ е готов и се очаква да бъде пуснат по кината в първата четвърт на годината.

В главната роля този път е Бил Скарсгард, когото ще видим отново в историята на мрачния герой, който се завръща от отвъдното, за да си отмъсти за своята собствена смърт и тази на гаджето си, като смее смърт, страх и разправа.

Оригиналният филм от 1994 г. доби култов статут и поради факта, че на снимачната площадка загина главният актьор Брандън Лий след стрелба, описана като грешка. Тъй като повечето от сцените с Брандън Лий бяха заснети, филмът беше завършен със специални ефекти и много малко използване на дубльор.

Филмът остави силна следа и със силния си саундтрак, който и до днес е описван като един от най-влиятелните в дарк уейв стилистиката и силното водещо парче на The Cure.

Още филми, които препоръчваме