Нещо очаквано

Хайде на цирк!

Голям Mini Art Fest от 1 юни

Има един-единствен фестивал за модерно цирково изкуство у нас и това е Mini Art Fest, който тази година ще стартира на 1 юни. Фестивалът се организира за осма година, първите седем го утвърдиха като успешна платформа за улично изкуство и с интерес очакваме да видим какво ни очаква сега. 

Международни артисти, работилници, нови спортове, социален цирк... любопитството ни нараства. Дори да нямаме деца, този фестивал е страхотен начин да си напомним, че ние също все още сме деца и обичаме вълшебствата и забавлението. Не само на Деня на детето, а и цяла седмица след това.

Фестивалът заема дните от 1 до 8 юни, като откриването е точно в 10:00 ч. на 1 юни в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, а входът е свободен. Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и три български формации. От 1 до 3 юни ще гледаме представления и всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.  

За първи път Mini Art Fest представя социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални домове в ж.к. "Надежда" в София. Социалният цирк е метод за ефикасна и въздействаща социална намеса, неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. 

Програмата на Mini Art Fest 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти и събитието спокойно може да се нарече семеен празник. По време на него ще се запознаем и с най-новия спорт за София - юнисайкъл, представен от Sofia Unicycle Club