Нещо очаквано

Hot Dok - документални предизвикателства в Дома на киното

Документалното кино често остава извън „светлините на прожекторите”, но именно то е един от факторите, които съхраняват паметта и образите на времето.

Hot Dok - документални предизвикателства в Дома на киното

Документалното кино често остава извън „светлините на прожекторите”, но именно то е един от факторите, които съхраняват паметта и образите на времето. Ето защо следим с голям интерес похвалните опити до българската публика да стигат най-добрите образци в този жанр. Още повече именно в документалното кино има родни продукции на най-високо световно равнище.

Още една възможност да се убедим в това е фестивалът "Хот Док", представен от Арт Фест и международния фестивал за документално кино в Брюксел "Милениум". От декември до февруари в Дома на киното можем да гледаме нови и класически български документални филми, както и актуални световни документални творби. Всяка прожекция се представя от кинопрофесионалисти - творци като Андрей Паунов, Борис Десподов, Тонислав Христов, киноведи като Антония Ковачева и други. Форматът ще представлява интродукция към филма, прожекция и дискусия с публиката след прожекцията. Българските филми ще бъдат представени от техните автори.

„Хот Док” се осъществява с подкрепата на Националния филмов център и документалния фестивал „Милениум”. Програмата е тук.