Нещо очаквано

Летният "Капана Фест" идва!

Ето и акцентите в програмата.

Летният "Капана Фест" идва!

Blues Traffic

"Капана Фест" се завръща и това лято. Ако вече планирате маршрута си за този уикенд, имайте го предвид.

Замислен като карнавал на свободното творчество с три издания годишно, за четвърта поредна година "Капана Фест" ще ни представи автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и новаторски проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници и изложби, Кино, Литература, Атракции и развлечение, Спорт. Ето и акцентите в програмата.

Музиката

Тази година музикалните сцени са вече четири. Ще видим и чуем общо 18 банди: български изпълнители, млади и вече наложени на родната сцена, както и шест чуждестранни имена.

Сцена "Ядрото"

1 юни, хип-хоп: DJ Гена, Жлъч, Gavlyn (САЩ);
2 юни, Soul&Jazz: Marten & Rawland, Tin Men & the Telephone (Холандия), James & Black (САЩ);
3 юни, инди, поп и трип-хоп: We Singing Colors (Румъния), Σtella (Гърция), Bluba Lu (България).

Сцена Staropramen – рок и алтернативна музика

1 юни: Grimaze, Riffeljack, Hidden in the Basement (Гърция);
2 юни: Paranormal, 4 Questions, Macrophone (наградени в най-големия световен конкурс за авторска музика International Songwriting Competition), P.I.F.;
3 юни: Seconday, Jimmy’s Band, Blues Traffic.

Базарът

Това е мястото, където имаме възможност да се срещнем с над 120 български творци. Базарът е разделен на тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки и Базар за грамофонни плочи. Тук ще видим подбрана улична мода, арт инсталация, ще можем и да потанцуваме заедно с уличните танцьори в ритъма на музиката, носеща се от специално обособения DJ спот...

Литературата

1 юни е посветен на детската книга и ще срещне най-малките посетители на Феста и техните родители с внимателно подбрани и стойностни български автори. На 3 юни Литературната зона ще бъде отворена към публиката, която ще разказва своите истории и ще печели награди. През останалото време в зоната ще звучат талантливи поети, чиито представяния далеч ще надхвърлят рамките на стандартното литературно четене.

На фестивала ни очакват още: независимо кино, арт инсталации, пърформанси, изложби, зона за спорт с Човешка джага, посветена на благотворителна кауза, и много други интересни неща. Можете да следите за актуална информация на официалната Фейсбук страница на събитието или чрез официалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018.