Нещо очаквано

Метрополис възражда стрийт парада

София е такава благодарение на Метрополис - хората, които почитателите на електронната музика у нас наричат с малки имена и усещат като лични приятели, дори и никога да не са срещали. Защото музиката обединява и защото има послание.

Повече от 20 години назад. 20 хиляди усмихнати, цветни и  танцуващи човечета, които се носят под звуците на електронна музика. И танцуват, защото танцът е живот, танцът е енергия, танцът е по-добрата реалност и така нужното кратко бягство от ежедневието. Градът е София - онази София, в която младите хора можеха да изтанцуват разстоянието от “Кравай” до Паметника на Съветската армия. Със свой стрийт парад, станал неотменна част от лятната градска среда.

София е такава благодарение на  Метрополис - хората, които почитателите на електронната музика у нас наричат с малки имена и усещат като лични приятели, дори и никога да не са срещали. Защото музиката обединява и защото има послание.

 Цветно, щуро, усмихнато и много позитивно ще е и тази събота на Паметника на съветската армия. За деня на София Метрополис   ще изкарат пултовете си на улицата и ще ни завъртят в шеметни танци. След близо 10 годишно отсъствие Goodbye Summer се завръща на 17 Септември.

Goodbye Summer е най-мащабното безплатно парти, което събира елита на Българската електронна сцена пред Паметника на съветската армия и е достоен наследник на стрийт парадите организирани от Метрополис. Едновременно с това събитието е в синхрон с духа на възродения парад в Берлин - Rave The Planet.

За първото след пандемията издание са поканени ди-джеит от повечето направления и  организации за електронна музика, които имат най-големи заслуги за развитието и съхранението й в България. От 16 до 22 часа на 17 септември зад пулта ще застанат Дончо, Илко, Мартен, Мис Лидия, Пачо, Пепо, Павел Петров, Смърф, Ди Джей Стивън, Васкес, Версус, Зимоне и Ясен Петров. Това събитие събира на едно място няколко поколения почитатели на електронната музика и е чудесна възможност на софиянци, а и не само на тях да открият красотата й и да се насладят на най-популярните ди-джеи в България. Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура

Танците в по-късните часове ще продължат в Топлоцентрала,  където зад пулта от Метрополис са поканили Adriana Lopez-определяна от Resident Advisor  като  пионер и ключов играч на съвременната техно сцена. Билети за събитието тук.