Нещо очаквано

Наградите "Оскар" – кой ще ги продуцира

Нещо повече за предстоящите награди на Академията

Наградите "Оскар" – кой ще ги продуцира

Pixabay

Глен Уайс и Рики Киршнър от White Cherry Entertainment бяха обявени за изпълнителни продуценти на 95-те Оскари, съобщи изпълнителният директор на Академията Бил Крамър. За осма поредна година Уайс  ще режисира шоуто, което ще се излъчи на живо по ABC и по търговските канали по целия свят в неделя, 12 март 2023 г.

Глен Уайс стана особено любим на публиката, след като на 70-те награди на американската Академия за телевизионно изкуство и наука при получаване на 14-та си статуетка "Еми" предложи брак на дългогодишната си приятелка Ян Свендсен от сцената. 

„Развълнувани сме, че имаме Глен и Рики начело“, заявиха в съвместно изявление Крамър и президентът на Академията Джанет Янг. „Техният опит в телевизионната продукция на живо е точно това, от което се нуждаят Оскарите. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с тях, нашия борд на управителите и комисията по наградите на борда, за да представим едно вълнуващо и енергично шоу.“

Уил Пакър и Шайла Коуан продуцираха 94-тото телевизионно предаване, което излезе извън релсите, когато Уил Смит излезе на сцената и удари шамар на водещия Крис Рок.

Шокиращият момент вероятно привлече 100 пъти повече внимание от обявяването на високо ценения победител в категорията за най-добър филм. Смит подаде се оттегли като член на Академията, но въпреки това му беше забранено да участва в събитията ѝ за период от 10 години.

Уайс е режисьор на десетки телевизионни събития на живо, включително 21 пъти на наградите Tony, наградите Primetime Emmy, Американските музикални награди, наградите BET, наградите на Академията за кънтри музика, отличията на Кенеди център, както и Нова година Rockin' Eve. Заслугите на Киршнер включват наградите Тони, наградите Primetime Emmy, 14 шоута на полувремето на Super Bowl, Night of Too Many Stars, Националната конвенция на Демократическата партия и различни президентски встъпления в длъжност.

 

Академията обяви и други ключови членове на творческия екип. Дейвид Чембърлин ще се завърне за четвърта поредна година като изпълнителен продуцент на предаването The Oscars Red Carpet Show на ABC. Лиза Лов и Раул Авила ще се присъединят към екипа за първи път, за да преосмислят естетиката на червения килим . Авила е творческият директор на Met Gala, а Лав е творчески сътрудник, който наблюдава различни аспекти на събитието.

Кени Гравилис също се присъединява към екипа за първи път, като ще работи по тазгодишната маркетингова кампания на наградите. Неговата дизайнерска агенция Gravillis Inc. наскоро ребрандира Orion Pictures и разработи ключови изображения и кампании за множество филми, включително Dune, Summer of Soul, Birds of Prey, Queen & Slim, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, Free Solo и Iris. Член на отдела за маркетинг и връзки с обществеността на Академията, Гравилис също така е създал плакати и съпътстващи материали за магазина на Музея на филмовата академия.

Мисти Бъкли и Алана Билингсли се присъединяват като дизайнери на продукцията. Те съставляват първия ръководен от жени дизайнерски екип на Оскарите. Бъкли е проектирал световни турнета и продукции за артисти като Ариана Гранде, Кейси Мъсгрейвс и Coldplay, включително Шоуто на полувремето на Super Bowl. Бъкли също така проектира наградите Грами за 2021 г., наградите Brit, церемонията по закриването на Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г., церемонията по откриването на Световната купа по ръгби през 2015 г. и церемониите на Игрите на Британската общност през 2022 г. Билингсли  е арт директор на шест предишни излъчвания на Оскарите. Работила е за  Primetime Emmy Awards, CMA Awards, BET Awards, Kennedy Center Honors, The Little Mermaid Live! и фестивала Гластънбъри през 2019 г.

95-ата церемония по раздаването на наградите "Оскар" ще се проведат на 12 март 2023 г. в Dolby Theatre в Ovation Hollywood, известен преди като Hollywood and Highland Center. Шоуто ще бъде предавано на живо по ABC.