Нещо очаквано

Най-романтичните места за сватба през 2024

Ако планирате сватба тази година и сте решили да се ожените в чужбина, първото нещо, за което трябва да помислите, е местоположението. Събрали сме най-добрите места за сключване на брак в чужбина тази година, които съчетават красота, романтика и природа.

Най-романтичните места за сватба през 2024

Снимка: Pexels

Ако планирате сватба тази година и сте решили да се ожените в чужбина, първото нещо, за което трябва да помислите, е местоположението. Събитие от такъв мащаб предполага детайлна организация, резервиране на място, обмисляне на транспорт и да помислите и за самите гости. Не всеки е склонен да пътува в чужбина за сватбата на приятел. Но преди всичко е важно мястото да е романтично и действително да искате да се венчаете там, когато го видите.

Идеята за слънце, по-топъл климат и сватба, която продължава повече от ден, е примамката, която привлича мнозина. Събрали сме най-добрите места за сключване на брак в чужбина тази година, които съчетават красота, романтика и природа.

Санторини, Гърция

 

Величествени сини морета с ясно, целунато от слънце небе, Санторини осигурява най-романтичния фон за сватбени тържества, магична обстановка сред скали и бели къщички. Ако мечтаете за ясно синьо небе, от юни до септември е най-доброто време за сватба на открито. През юли и август жегите са непоносими. За да се насладите на церемония на открито, изчакайте, докато слънцето започне да залязва, което само по себе си е чудо.

Езерото Комо, Италия

 

Исторически сгради, спиращи дъха лозя, оживени градове и уединени природни места, в Италия наистина има от всичко. Езерото Комо е най-романтичното място за сватба. Някои любими места за сватба в Италия включват също Флоренция, Тоскана, Рим, Сицилия и Умбрия. Времето за сватба в Италия е подходящо през цялата година, като само през пролетта трябва да внимавате, защото има голяма вероятност от проливни валежи. Сватбите на открито са подходящи от април до началото на септември. През август температурите могат да достигнат до 30 градуса. Зимите са меки и много италиански градове са домакини на прекрасни сватбени тържества.

Франция не е само Париж

 

Времето, храната, виното, забележителностите, разнообразието от пейзажи и безбройните възможности, когато става дума за замъци или селски къщи, морски гледки от Ривиерата или безкрайните лавандулови полета, всичко това прави Франция идеалното място да кажете „Да“.

Най-хубавото време за сватба във Франция е от средата на май до средата на октомври, когато времето е топло. За двойки, които искат да се оженят на фона на лавандулови полета, сезонът е от края на юни до средата на юли.

Много романтични са крепостта Château de Grimaldi, хотоел Le Mas de la Rose и имението Chateau d’Estoublon. Château de Grimaldi има впечатляващи руини, параклис и красив замък за вашето семейство и приятели. Le Mas de la Rose е трансформирана плевня за овце в луксозен хотел с един от най-красивите басейни в района. Château d’Estoublon е въплъщение на лукса, в което ще се влюбите.

Кипър

Кипър е родното място на Афродита, това е островът на любовта. Каква по-добра причина да се ожените в Кипър? Прекрасното време и зашеметяващите места за сватби на открито са чудесни, но това, което прави Кипър толкова популярно място за сключване на брак, е цената на една сватба. Съотношение цена-качество е отлично и двойките могат да си осигурят невероятен празник. Освен това кипърската кухня може да задоволи всеки вкус. Най-добрите месеци за брак в Кипър са от началото на април до края на октомври. С прекрасното време и невероятната атмосфера, мястото е приказно.

Малта

 

Историческата малтийска архитектура, красивите плажове и луксозните църкви правят Малта чудесно място за сватбена дестинация. Сключването на брак в Малта е признато като отлично място за сватба. 

Между май и октомври времето в Малта е прекрасно, което го прави идеалното време за сключване на брак. Въпреки това сватбите през декември също са изключително популярни. Празничното настроение е на върха. Топлото слънце, лазурното море, уникалните исторически места, в които човек може да сключи брак. Любимите ни места са тези, които предлагат невероятна гледка към морето, те просто създават спираща дъха атмосфера!

От друга страна, историческите места, особено тези, включени в списъка на ЮНЕСКО, придават на една сватба нотка на изисканост и класа. Малтийският дворец, датиращ от стотици години, както и Кастело, определено са нещо, което не трябва да се пропусне!