Нещо очаквано

Отбелязваме 10-ата годишнина на „Игра на Тронове“ с маратРон!

Ще гледаме отново всички сезони...

Отбелязваме 10-ата годишнина на „Игра на Тронове“ с маратРон!

Кадър: HBO

Валар Дохаерис! Този април отбелязваме 10 години от излизането на една от най-популярните фентъзи поредици в историята  – „Игра на Тронове“! Първият епизод „Зимата иде“ дебютира на 17 април 2011 г. и е направен по първата книга от поредицата „Песен за огън и лед“ на американския писател Джордж Р. Р. Мартин. Битката между седемте царства продължи цели 8 години – на 20 май 2019 г. излезе последният епизод на сериала – „Железният трон“, и макар финалът да не получи широко одобрение сред феновете, дългото пътешествие до него е несравнимо!

Ето защо HBO стартира „Желязна годишнина“ – един месец, в който поводът ще се отпразнува с повторените на сериала. Освен маратон с всички сезони, ще видим и специални издания към тях, за които феновете да пируват през целия месец. Събитието е идеално и за хора, които все още не са гледали сериала, за който целият свят говореше през последното десетилетие. В него ще видите най-грандиозните битки в киното, неочаквани обрати и смели женски персонажи, които по нищо не отстъпват на мъжката сила!

От 10 април  HBO ще стартира „МараТрон“ с всички епизоди на шоуто от самото начало и ще събира пари за няколко световни благотворителни организации, сред които УНИЦЕФ и Международната организация за правата на жените „Жени за жени“.  Изненадите не свършват тук – HBO ще изненада три двойки, които са вдигнали тематични сватби по сериала, със специални подаръци от Вестерос – бъчви с вино с марка Thrones, чаши и торти, проектирани в партньорство с местни пекарни, които ще представят царствата на Таргариен, Старк и Ланистър.

Междувременно по-рано тази година стана ясно, че вселената на „Игра на тронове“ ще се разшири с още три spin-off проекта в допълнение към „Къщата на дракона“, който ще можем да гледаме догодина. Първият сериал е предистория и се нарича 9 Voyages („9 пътешествия“). Той разказва за морските приключения на Корлис Веларион, с когото  Джордж Р. Р. Мартин ни запознава, когато е вече напреднала възраст, затова се предполага, че сериалът ще се фокусира върху ранните му години. 

Прочетете повече за останалите проекти на следващата страница... 


Работното заглавие на втория spin-off е „Десет хиляди кораба“. Главен герой тук ще бъде кралицата войн на Ройнар принцеса Нимерия, която повежда народа си на юг, след като губи Ройнаро-Валирианската война.  Третият проект е Flea Bottom и се развива бедните квартали на Кралски чертог. Все още няма много информация за концепцията му, но сред спряганите герои са Джендри Баратеон и сер Давос. И трите проекта все още са в начален етап и не е сигурно дали ще стигнат до големия екран.

Такава заявка имаме само за „Къщата на дракона“, където ще гледаме Оливия Кук, Ема Д’Арси и Мат Смит. Премиерата се очаква през 2022 г., а по план снимките трябва да започнат това лято. Този сериал също ще е предистория на „Игра на тронове“ – събитията се развиват 300 години преди оригиналния сериал. От името на сериала се досещаме, че той ще е фокусиран върху Дом Таргариен, чийто символ е именно драконът, а драконите на Денерис Таргериен преобърнаха сюжета на „Игра на тронове“ в последния сезон. „Къщата на дракона“ е базиран върху книгата "Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, който е съавтор на сценария.

 

"Игра на тронове" превзема и Бродуей