Нещо очаквано

"Падингтън в Перу" - трети филм за легендарната мечка

Филмовият франчайз е базиран на класическия герой от поредицата "Мечката Падингтън", включваща повече от 20 книги на британския автор Майкъл Бонд.

"Падингтън в Перу" - трети филм за легендарната мечка

Снимка: Allstar/Warner Bros

Третата част от поредицата за мечето Падингтън беше обявена преди повече от 3 години, но едва тази седмица филмът официално се сдоби със заглавие, а и с режисьор. Отличеният с награди режисьор на реклами Дъгъл Уилсън е привлечен да режисира най-новата част от хитовия семеен филмов франчайз от StudioCanal и Heyday Films, озаглавен "Падингтън в Перу".

Уилсън се присъединява към екипа след напускането на режисьора Пол Кинг. Той бе отговорен и за двата предишни филма за мечето, които постигнаха огромен успех, пише Deadline. Към момента Кинг работи за Warner Bros. по продължението на "Чарли и шоколадовата фабрика", но ще остане в проекта за легендарното мече като изпълнителен продуцент.

Филмовият франчайз е базиран на класическия герой от поредицата "Мечката Падингтън", включваща повече от 20 книги на британския автор Майкъл Бонд.

Оригиналният филм от 2014 г., показва Падингтън като младата перуанска мечка, която пътува до Лондон в търсене на дом. Намирайки се изгубен и сам на гара Падингтън, той срещна любезното семейство Браун, което му предлага временно убежище. Продължението, пуснато през 2017 г., намери Падингтън щастливо установен със семейство Браун и популярен член на местната общност, следвайки го, докато се наемаше на цяла поредица от странни работни места, за да купи идеалния подарък за 100-ия рожден ден на леля си Луси. 

Първите два филма на Падингтън, в които Бен Уишоу озвучава титулярната мечка, получиха почти всеобщо признание от критиката, като събраха над 500 милиона долара в световен мащаб.

Подробностите относно сюжета и актьорския състав на "Падингтън в Перу" се пазят в тайна и трябва да изчакаме търпеливо, но има публикуван тийзър, който загатва какво ни очаква през 2023 г. 

Въпреки че Уилсън все още не е режисирал холивудски филм, той е плодотворен в рекламното и музикално видео пространство. Работил е с марки като Apple, AT&T и Ikea и е режисирал добре познатите коледни реклами за британския универсален магазин John Lewis. Неговата музикална видео работа обхваща изпълнители като LCD Soundsystem и Coldplay.

 

Кралица Елизабет пи чай с Падингтън