Нещо очаквано

Приказки за пиано: Празничен концерт за малки и големи

Този път се включваме с концерт, посветен на един от най-красивите инструменти, пианото. Виновници за събитието са Фортисимо Фамилия.

Приказки за пиано: Празничен концерт за малки и големи

Ето я и нея, седмицата преди Коледа. Приготовленията са във вихъра си, подаръците са ако не купени, то поне измислени (добре де, в добрия случай е така), програмата се пръска по шевовете от интересни събития и недотам интересни ангажименти. Ето ни и нас, обаче, с нова една идея за как би могла да направиш празничните дни още по-прекрасни. Този път се включваме с концерт, посветен на един от най-красивите инструменти, пианото. Виновници за събитието са Фортисимо Фамилия, с подкрепата на фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

„Приказки за пиано“ ще бъде изключителен празничен концерт на най-младите инструменталисти в програмата Фортисимо Фамилия до този момент: Иван Керековски и Надежда Цанова, които се обучават в Кралската академия в Брюксел. Те ще свирят за нас прекрасните произведения на Чайковски, Рахманинов, Лист и много други. Името на концерта не разкрива всичко, освен пианото, децата и техните родители ще се наслаждават и на изпълнения на орган и челеста. Оркестърът на Софийска Филхармония ще бъде дирижиран от идейния създател на семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас, Фортисимо Фамилия) - Максим Ешкенази.

В ролите на вълшебна фея и пакостлив елф ще се превъплътят Лилия Гелева и Митко Павлов, които в тандем ще ни разкажат вълнуващата история на пианото. Лили познаваме от сцените на “Сфумато” и Театър "199", а и от малкия екран, тя е в хитовия сериал “Четвърта власт”. Митко едва ли има нужда да ви го представяме. 

Очакваме ви в зала „България“ на 21 декември, от 11 часа. Билетите са по 6 лв., от касите на залата.