Нещо очаквано

Рекламен фестивал в Украйна подкрепя местния бизнес

„Украйна се защитава героично. Всеки украинец, както и украинският бизнес подкрепят героите – тези, които отбраняват Украйна с оръжие в ръце срещу войските на агресорите. Много хора днес се нуждаят от подкрепа и финансова помощ. Важно е да не губим себе си, докато мислим за бъдещето след украинската победа. Украинският президент Володимир Зеленски и правителството призовават бизнесите да продължат работа и да изпълняват задълженията си към служителите

Рекламен фестивал в Украйна подкрепя местния бизнес

Войната в Украйна продължава вече втори месец, като краят й все още не се вижда. Оттогава украинският рекламен пазар почти е спрял работа, а агенциите остават без средства. В подкрепа на хората, останали без препитание от началото на войната, в Киев ще се състои 23-тият международен рекламен фестивал .

С днешна дата голяма част от служители в сферата на рекламата са на първа линия на фронта, участват в доброволческа дейност или са на барикадите на информационната война, която е не по-малко важна част от украинската битка.

За съжаление, резервите на рекламните агенции в Украйна са на изчерпване, като много компании вече са на ръба да оцелеят и са принудени да уволняват служителите си поради липса на средства.

„Украйна се защитава героично. Всеки украинец, както и украинският бизнес подкрепят героите – тези, които отбраняват Украйна с оръжие в ръце срещу войските на агресорите. Много хора днес се нуждаят от подкрепа и финансова помощ. Важно е да не губим себе си, докато мислим за бъдещето след украинската победа. Украинският президент Володимир Зеленски и правителството призовават бизнесите да продължат работа и да изпълняват задълженията си към служителите“, споделят инициаторите.

Затова най-големите асоциации на рекламния и комуникационния пазар в Украйна и Полша обединяват усилия, за да подрепят рекламната индустрия. Те поставят началото на нов формат, с който да привлекат вниманието на международните рекламни общности в подкрепа на Украйна. Сред целите им са да бъде откроен творческият потенциал на украинските рекламни агенции, както и на служителите в рекламната индустрия, за да покажат на силата им на духа, която не може лесно да бъде унижощена. Дори на фона на продължителна война, украинците не се отказват и приемат всички предизвикателства с гордо вдигната глава.

Помага им и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), включително с членове на журито. Важно е да знаем, че фондът може да получава финансова подкрепа и от рекламни агенции, медии, фестивали и др., които могат да изразят солидарност с украинските колеги.

Освен това водещата им задача е да привлекат внимание и финансова подкрепа към украинската рекламна индустрия от рекламни общности по целия свят. Начините да се помогне са следните:

Като изпратите заявка в конкурсната програма 2022

– Като разпространите информация за USC 2022 сред колегите си от други агенции;

– Като преведете средства по сметката в подкрепа на рекламната индустрия на Украйна

Можете да го направите тук. Крайният срок за участие е до 20 май на уебсайта  creative-stories.com.ua.

Проектът ще бъде представен от специален блок „Positive change“ в рамките на 23-ия международен фестивал на рекламата в Киев. В „Positive change“ ще бъдат награждавани проекти за творчество на социално значими комуникации, в категориите "Социална реклама" и специалната "#StandWithUkraine".

Участието за украинци е безплатно, а за международни агенции е срещу заплащане, което директно отива към Фонд за подкрепа на украинските рекламни агенции.

 

Преименуват улици в чест на Украйна