Нещо очаквано

В изкуството сме заедно

Има много причини да приветстваме инициативата на фондация Арт Фест и Дома на киното, наречена „В изкуството сме заедно!“. Колкото и да е актуално да се говори за толерантност, равни права и възможности, много по-трудно и важно е да се случва нещо в този смисъл.

В изкуството сме заедно

Има много причини да приветстваме инициативата на фондация Арт Фест и Дома на киното, наречена „В изкуството сме заедно!“. Колкото и да е актуално да се говори за толерантност, равни права и възможности, много по-трудно и важно е да се случва нещо в този смисъл. Именно това имаме възможност да направим на 12-ти декември – да станем част от благотворителната инициатива, просто като си купим билет за прожекцията в Дома на киното.

Програмата включва филма на любимия ни Данис Танович – „Епизод от живота на събирача на желязо“, носител на две Сребърни мечки от Берлинския кинофестивал, и концерт на ентусиазираните малки музиканти от „Карандила джуниър“, за които сме ви разказвали и преди. Целта на благотворителната инициатива е да подпомогне създаването на културен продукт – театрална постановка със съвместното участие на български и ромски деца от 4 училища и 4 детски градини от София.

С подкрепата на преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и други висши учебни заведения в България, Фондация „Арт Фест” има желание да предостави на студентите и всички проявяващи интерес възможност да присъстват свободно на прожекциите на „Епизод от живота на събирача на желязо” и да участват в дискусии с преподаватели и експерти в областта на социалното и здравно застъпничество. 

Специални „посланици“ на идеята са актьорите Стефан Щерев, Антоний Аргиров, Дария Симеонова и Ованес Торосян.