Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Японските барабанисти Ямато отново са в България!

Японските барабанисти Ямато отново са в България!
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Японските барабани тайко не са оставили безразличен никой зрител и слушател, където и по света да се появят. А на 13 и 18 ноември уникална тайко перкусия ще озвучи ДКС във Варна и зала 1 на НДК в София в спектакъла The Challengers World Tour! на групата Ямато.

Барабнистите от Ямато очакват с нетърпение срещата си с българската публика, подготвят се физически в безкромпромисни ежедневни тренировки и ако се съди по поздрава им към българската публика, са повече от екзалтирани.

Тайко перкусията не е просто перкусионна музика. Звукът на барабаните е в дълбока връзка с японския дух. Тайко е като вид разговор. Барабанистът говори с барабана постоянно. После комуникира и увлича публиката. Това ще усетите с всички сетива и по време на спектакъла на Ямато.

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава "Hyu-ga (Изгрев)". Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца всяка година – изнасят експлозивните си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители.

Билетите за представлението Chousensha-The Challengers World Tour на японските барабанисти Ямато може да намерите на касите в Билетен център на НДК и в Дюкян Меломан, в магазини “Ориндж”, в бензиностанции OMV и в мрежата на Ивентим тук.