Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Закриваме годината с арт провокация в метрото

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

В края на месеца очакваме една интересна арт провокация в метрото. Иновативният проект на художничката Гроника Кавафян ще провокира зрителя да открие звяра или гальовния хищник у себе си чрез символиката на три платна, в които чрез психологична игра авторката е вплела животинското и човешкото.

Проектът се казва "Открий себе си" и ще бъде представен на 31 декември 2018г. в метростанция "Лъвов мост" в София. Той ще покаже три различни вариации на човешката същност в проекция на вечния ни стремеж да разгадаем самите себе си.

Трите платна ще бъдат изложени в метрополитена до 14 януари и ще разкрият пред широката публика отговора, който самата авторка дава на въпроса  "А ти кой си?".

Символиката в творбите на Гроника Кавафян илюстрира най-ярките човешки качества и ценности.

Лоялност, преданост, стремеж към свобода, храброст, бързина и благородство са показани в образите на куче, кон и орел.

Авторката вече има пет самостоятелни изложби зад гърба си и активно участва в множество различни арт проекти. "Открий себе си" е разработен в партньорство с Моушън Артс, а идеята за него е чрез изкуството да се обогати и оцвети сивата градска среда и да накара пътуващите столичани да вдигнат глава от мобилните си устройства и да открият посланието, заложено в творбите на художничката.

Кристина обича да излиза на среща с града. Да върви дълго пеша, да открива нови интересни места и барове, да завива по малки цветни улички и да се любува на красивата архитектура в столицата. Друго нейно описание, за което приятел й подсказва, е „пресушителката на морето, преброителката на песъчинките“, защото най-спокойна, щастлива и вечна се чувства, когато е близо до морския бряг...