Общество

10 мига на Ангелкова и защо няма да ни липсва

На кого ни оставяш, Ангелкова?!

10 мига на Ангелкова и защо няма да ни липсва

Признавам си, рокадите в правителството ме хванаха неподготовена. Не за друго, но бях свикнала поне два пъти седмично да си общувам с Ангелкова чрез хейтминутки. Няма я вече радетелката за роден летен туризъм. Няма я вече амбицията да превърнем Черноморието в рай. А сега кой ще поеме отговорността за незабравимите ни летни спомени? Кой?

Именно сега, на изпроводяк, е редно да споделя и тези 10 мига на Ангелкова, заради които (не) ще ни липсва. 

#1. Отдадеността ѝ към българския туризъм

Очевидно Ангелкова се моли на колене да дойдат чужди туристи в България. Въпреки че тези молби нарушават добрия ѝ външен вид и често осъмва със синини на коленете, тя е готова на всичко, за да докаже професионализма си.

#2. Тоалетите на Ангелкова

Ангелкова никога не е харчила десетки хиляди за рокли и чанти. Просто залага на реплики или дрехи и аксесоари втора ръка… Не можем да ѝ го отречем – има вкус жената. А очевидно и нюх, защото намира хем евтиното, хем хубавото. И знае – "дяволът е в детайла". Не, Ангелокова, тук грешиш – Дяволът носи Прада. Преди да е безработен, разбира се. 

#3. Ангелкова е родена звезда

Помните ли я как заблестя на култовото за Холивуд събитие "Нощта преди Оскарите" и се похвали, че се е срещнала с Майкъл Дъглас и Гал Гадот. Така е, бива я за истинска (драматична) актриса.

#4. Ангелкова и упованието в Бог 

Неведнъж министърката на туризма се е уповавала във всевишния при прогнозите си за старт на летния сезон: "Дай боже, при оптимистична прогноза да има късен летен сезон". За Вас ще има, Ангелкова, с тази (не)очаквана ваканция. Обещавам!

#5. Ангелкова и строежите

Толкова много време мина, а ние, непросветените граждани, не се научихме да различаваме строеж на хотел от подпорна стена. А министърът обясняваше ли, обясняваше, че единственото общо между тях е, че и двете съоръжения са четириетажни ... 

И още ... 


#6. Нулеви цени за чадъри и шезлонги

За да няма неразбрали, жената със зъби и нокти се бори "за нулевите цени на някои чадъри и шезлонги, на други още по-символични". Даде всичко от себе си, но уви, нямаме отношение към символиката. И към жестовете на родния туристически бранш

#7. Wi-Fi за всички

Нашата неблагодарност е безгранична. Нищо, че въпреки (почти) безплатните шезлонги, идва и екстра от 5 лева за wi-fi на плажа. За да можем да се докажем като нация техническа. А ще попитате как се ценообразува? Много ясно, така, че да възкликнем: "За какъв туризъм в България, за какви 5 лева ми говорите вие?!

# 8. Партриотичният booking 

Ангелкова я бива с иновациите. Прокара с много патос и мисъл патриотична местна версия на booking, която –  по стара българска традиция – може би е хубава, но някак все не се оказва готова... 

 #9. Ангелкова и проверените факти

Нашето Черноморие е "най-чисто и най-безопасно", обяви преди началото на сезона министър Ангелкова. Оказа се, че тя си служи "особено" добре с фактите, но не и със сравнителната и превъзходната степен в българския език, защото само три от държавите в ЕС имат по-мръсна вода от тази в България.

#10. Ангелкова и силата на думите

Министри и ПР-и в последно време доказаха, че силата е в изказа им. Сред реториката на Шехерезада и Барни Ръбъл, думите на Ангелкова някак останаха нечути. А трябваше. Защото както казва тя: "Няма отказани резервации след 15 юни, но за съжаление няма и записани". 

Така е, за съжаление, светът на българския туризъм рискува да загуби блясъка си с оттеглянето на Ангелкова. Една звезда, една модна икона, една сладкодумна специалистка си отива ...  На мен лично не ще ми липсва. 

 

10 разлики между летуването в България и в Гърция