Общество

#2021: Феновете очакват със смесени чувства новия Батман

Той ще направи дебюта си първо в страниците на комиксите на DC

#2021: Феновете очакват със смесени чувства новия Батман

Снимка: Geeks.com

Следващият герой, който ще облече костюма на Батман, ще е чернокож, разкриха от DC Comics. Сюжетът на новата супергеройска история отново ще се развива в Готъм Сити, но напред в бъдещето, когато Брус Уейн отдавна е мъртъв, а с него и образа на Батман.

Готъм се управлява от зъл магнат на име Магистрата, който е установил режим над града насилствено и е забранил със закон всички маскирани герои. Всички жители са под видеонаблюдение заради напредналите технологии, които използва Магната. Само така може да е сигурен, че може да контролира всичко в Готъм.

Все пак за града се появява надежда в лицето на Тим Фокс, син на Лушъс Фокс – бизнес мениджърът на Брус Уейн. Той ще облече легендарния костюм на Батман, за да спаси града и да продължи делото на предшественика си. Новият герой ще направи дебюта си първо в страниците на комиксите на DC – за целта ще бъде създадена нова комиксова поредица от сценариста Джон Ридли, който е автор на сценария на шедьовъра „12 години в робство“. Самият той споделя пред The Guardian, че винаги е искал да създаде Батман с различен цвят на кожата.

Това не е първият случай, в който тъмнокож се появява в супергеройските истории. През 2001 г. създателят на Marvel Стан Лий бе помолен да представи нови идеи за класическите образи на DC Comics. Тогава Лий създаде нова версия на Батман – афроамериканецът Уейн Уилямс, нарисуван от Джо Кубърт.

Междувременно очакваме и новия филм за Батман, който ще бъде изигран от Робърт Патинсън, а режисурата е дело на Мат Рийвс. Снимките спираха многократно тази година заради пандемията от коронавирус. Въпреки това се очаква да излезе на голям екран през 2022 г., а в лентата ще можем да видим още звезди, сред които Колин Фарел, Зоуи Кравиц и Джефри Райт.

 

Киното и коронавируса: ще видят ли новите филми бял свят?